Tell me..

Varför duger höet åt hästarna som du kastat i skitkärran men inte när det ligger på backen nedanför höbalen?

Jag vet inte hur många gånger jag undrat samma, olika hästar som har stått och ätit ”skithö” från skitkärran, som inte har dugit på marken. Nu idag var det Lalles tur att göra så här. Dessutom har han en helt ny hö bal i hagen, bredvid den låg lite hö som var rent som fallit då dom ätit. Sen kommer han och äter upp det som jag krattat ihop, blandat med skit rakt från kärran!!!??? Ibland kunde man behöva en maskin som läser hästens tankar!

Stella har idag alla ben svullna, jag hade inte helt fel när jag sa i förrgår att det var konstigt hu hon var trög som handhäst. Gissar på att det kommer från hovarna, hon haltar inte så tror inte hon har några bölder med säkert bara reagerat från att ha gått på hård väg. Jag tog ut henne och gick på åkern och hon var pigg och glad, hon hade gärna travat om hon fått. Så är inte jätte orolig i det här skede.

Hon har exakt lika dåliga hovar som sin mamma, Spinki fick en gång en hovböld direkt efter värkningen, fast hon gick på bete!!! Det betyder att jag säkert kommer hamna sko Stella i ganska tidig ålder för att kunna rida. Men vi skall försöka klara oss åtminstone ett helt år ännu! Spinkis hovar blev direkt bättre när hon fick skor och har inte haft några problem sedan dess.

Jag hade planer på att igår lite förbereda flickorna för att stiga upp på ryggen, men det sket sig p.g.a oplanerade saker. Så nu idag när jag endå hade ut Stella gick jag till ridplan och gjorde det, bara att utan sadel. Jag satt pallen bredvid henne, steg upp och stå bredvid henne, klappa henne på ryggen och på fel sida av halsen så jag måste sträcka mig över henne. Till sist lade jag mig på henne och klappade med armarna runt henne så långt jag räckte! Hon stod prick still och bara njöt, det frästa mig att hoppa upp barbacka. Hade pallen varit lite högre så hade jag kanske gjort det 🙂

Ni ser, här ligger jag på henne och fotar, hon ser inte direkt berörd ut 🙂

unnamed (6) unnamed (5)

Tror jag skall ta Elli och göra lika dant med henne nu genast…

Annonser

En reaktion på ”Tell me..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s