Stubben vs Prestige

Vet inte vilket av tränsen som är sämre el bättre faktist. Stubben var bra på alla vis bara att det var nytt läder och då är det trögt och ”hårt”. Äkta läder är ofta hårdare än va fejk läder är. Men det var jobbigt att öppna remmarna varje gång, och blev det vått var det nästan hopplöst! Jag sålde det tränset för att pannbandet var för litet åt Elli. Det var åxå lite litet åt Pampas då han hade det men det gick. Tränset var cob och var i största laget. Hade alla remmar på spändaste men så var pannbandet för litet.

Istället för Stubben tränset köpte jag ett Prestige som var ponni och har både mexikansk och vanlig nosgrimma. Tränset har snabbspännen som jag gillar och är mycket mjukare. Ni kan ju gissa att pannbandet är tre gånger för litet så det har jag bytt ut. Tränset är i minsta laget men det går att ha med mexikanska nosgrimman. Den vanliga passar inte Ellis huvud alls. Jag vet att man helst inte skall ha mexikanskt på unghästar men har just nu inget val. Tränset är fint men väldigt dålig passform, det sitter inte alls så bra som Stubben gjorde 😦 Så högst antagligen kommer jag sälja även det här tränset och köpa ett billigare träns. Dyrt är inte alltid bäst!!!

0c53d5a0-97e8-4c33-a427-8158df1e95f0 a07d8fd3-9c5d-446f-9ca6-95ceb83c29e8

Men förstår ni mitt problem här. ???Mina hästar har besvärliga huvuden!!!!! Jätte svåra att hitta passande träns. Det som Pampas har nu, det svarta är från HKM och är härligt på alla vis, det lutar mot att Elli får ett från HKM hon med!

unnamed (5)

Och sen har vi då Lalle som ligger mitt emellan cob och ponni, han har full på sitt pannband men kan ha ponni/cob träns. Rambo tränset byter vi nu ut till cob och ser hur det sitter, passar inte det så får vi el Stella rättare sagt prova PS träns. Det är Stella som vill ha nytt träns åt Lars 🙂 Själv är jag ingen PS/Rambo fantast men bara det sitter bra på hästen så är det bra för mig!

Än så länge kan Stella ha Novas Hunter träns som är cob. Längden på tränset går bra men hålen på nosgrimman är på lösaste och växer hon ens lite till så går det inte runt! Så sen kommer hon väl växla just mellan cob och full och vara svår att hitta träns åt…vänta bara 🙂

_full

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s