Den där Lars

Jag har idag stått 3 timmar och princip sett på när Lalle sprungit i hagen, jag skulle fara och rida när det plötsligt blev sol ute. Men Lalle har blir helt knäpp av den här vinden. Han gav inte fast sig, jag fick inte ens gå nära. Så jag började med den där spring tills du stannar metoden. Å ja vet ni, han sprang å! Hela 3 jävla timmar. I början hårdare och till sist sakta trav. Men jag lät han heller inte stanna före jag fick gå fram till honom. Jag hade ingen kontakt med honom under hela den tid han sprang. Han knappt såg mig.

Han har varit jätte stressad över hela helgen, ja enda sen det börja storma, och det var väl i slutet av förra veckan? Han har inte gått in i huset just alls, bara korta etapper och så har han kommit springandes ut därifrån. Idag morse kom han inte ens och åt sin mysli. Igår var Stella med honom i terrängen och han hade varit helt hemsk! Han har ordagrant varit en tickande bomb och nu pama den idag.

Det slutade med att jag fick tvätta hela han och täcket! Fy fan så han såg ut..Men det var en väldigt lugn häst efter allt det här kan jag säga, han står fortfarande inne och torkar. Jag hoppas det här nu var det och att han är sig själv imorgon!

558453_10200239582862627_1607013002_n (1)

 

Annonser

7 reaktioner på ”Den där Lars

 1. Lalle har redan som föl HATAT dåligt väder, blåst och regn 😀 Han var redan då svår att få fast om man inte var på plats före han tyckte att det blev outhärdligt.

  Gilla

 2. Tur att han är fin i alla fall.. Brukar jag tänka om Meciliah som också är en hysseponi när det blåser och viner. Hon är dock alltid kontaktbar men springer och ”tutar” för minsta lilla.. sådana värstingdagar så får hon motionera sig trött i ahgen.. satsar på löslongering övergångar och varvbyten tills hon lyssnar och stannar och lugnar sig.. sen låter ajg henne vara, blir bara arg och stressad själv

  Gilla

  • va bra att du berättade, kanske Stella fick svar på sin fråga 🙂 Araberna har ju mycket BLOD och vissa stressar mer än andra. Men javisst är det tur att han är fin, annars sku man kanske inte vara lika förlåtlig 🙂

   Gilla

  • Det är nog lite rasen, men mest är det nog Lalles dåliga uppväxt som gjort honom sån här! Pampas kan ju stressa men inte av blåsten nog, och då orkar han åxå hålla på i all evighet. Dom är ju så uthålliga sen när dom börjar. Och jo det finns många andra känsliga hästar som blir ”dumma” av det om man förklarar det så.. 🙂 Du behöver inte ha dåligt samvete över det. Man får tycka så ibland! Händer alla!

   Gilla

 3. Jaaa, den dabben… han är så känslig! Hoppas verkligen de slutar blåsa så han slutar stressa, o han borde vid det här laget veta att sånt där inte går igenom med dig. Undrar om det finns flera likadana stress monster som Lars? Tycker nästan synd om honom när han är så jäkla känslig. Annars idag kom tränset i cob storlek o tyglarna, så får vi se hur de passar. Fick nästan dåligt samvete igår då jag sa att jag skickar honom med enkel biljett till månen 😂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s