Början av veckan

2 dagar med sol! och idag helt vind stilla. Vilken lyx! Igår var det Jepas timme åter igen! Jepa hade väntat att jag skulle ringa och säga att vi måst inhibera för att plan skulle vara full av vatten. Hon blev smått förvånad när hon kom till oss och plan var krut torr! Älskar min plan!! Det är faktist guld värd i såna här fall!

Trots vinden var Pampas lugn, enda tills Lalle och Stella kom tillbaka från ridturen med en hund springandes i fötterna! Det skrämde Tuikku och då blev Pampas åxå uppjagad. Inte rädd, nej inte alls men irriterad på att Tuikku inte kund bete sig 🙂 Så han galopperade på stället lite före vi sen kunde fortsätta jobba. Och Jepa gillar när Pampas visar upp sig, han är så ståtlig säger hon alltid 🙂 Hon är endå noga med att han får inte fjanta sig, han måste kunna koncentrera sig, det är hon noga med.

Jepas kommentar om Pampas igår : han kan en hel del den där hästen bara man får ut det av honom…

My söndrade hagen igår igen..och dessutom rymde den ut från boxen på morgonen när jag skulle lägga täcke på. Jag som just börjat mjukna upp för finnhästar, tack vare att Tuikku varit trevlig,har fallit tillbaka till mitt ursprungliga tycke om dom.. den e precis sån som jag varit rädd att få hit. 😦

Idag red jag ut med först Pampas och sen Lalle, med både en 45 minuters länk. Måste ju såklart passa på när det är fint väder. Sen dök Monica upp och vi red ut med Pippi och Macarena, korven som Monica kallar henne!

12336225_526606337506180_689241096_n

Ursäkta kvaliteten på bilden..

Det blev bara en kort runda eftersom vi hade lite ont om tid. Jag skulle nämligen hinna sätta mig upp på Elli åxå före Monica sen måste åka vidare. Idag satt jag inte bara upp utan vi gick lite åxå. En liten volt runt pallen som jag sitter upp ifrån! Hon var precis lika cool som senast!

På Torsdag är det Stellas tur om vädret tillåter. Blåser det så skippar vi, det är så onödigt att riskera att dom skrämmer sig för något i det här skedet!

 

Annonser

28 reaktioner på ”Början av veckan

 1. Hej,
  läste allas komentarer på din blogg 🙂
  Det jag håller fullständigt med om att alla får ha sin egen åsikt, men frågan är när vi är i kundservice om vi kan skriva ”illa” om andras hästar såhär öppet!?
  Folk talar ju ganska mycket på stan och tror inte att det är så bra reklam om man går ut med att man inte gillar finnhästar…Kanske jag har fel, detta igen bara min åsikt!
  Själv har vi 5 finnhästar i vårt stall varav endast en är lite mera rastlös än de andra, men har däremot andra hästar som är väldigt pigga och i synnerhet nu när kölden kommer 🙂
  Tror bara du haft en dålig erfarenhet till och därför upplever du att finnhästarna inte är trevliga!?
  Men som du sade var ju att alla får säga sin åsikt och det är du berättigad till 🙂
  Ha en skön dag!

  Gilla

  • hej, kiva att du kommentera, det får du gärna göra igen! Nu har jag ju inte talat illa om andras hästar rakt ut, jag har berättat att vi har problem. Jag skrev aldrig att jag inte gillar just den utan att jag överlag inte gillar finnhästar. Det vet dessutom dom som har sina hästar här. Inget jag döljer! Å det stör mig inte alls att det talas att jag inte gillar finnhästar, på så vis kommer inte såna hit! Då behöver jag inte förklara när nån ringer och säger att dom har en finne att jag inte tar emot såna! Alla andra är dock välkomna 🙂

   Gilla

 2. Oho! Här går de nästan hett till ju! 😁 men intressant me olika åsikter! Ja tar de på de vise att om int hästen kan uppföra sej så ska man som ägare göra nå åt saken asap! Ja sir tyvärr dehä fallet som slarvig skolning å brist på respekt! Skit i va de e fö ras… men ja fattar ändå din point Heidi! Har tyvärr lite liknande erfarenheter om finnen nog… 😕 MEN dehä e ba min åsikt. ☺ // I.S

  Gilla

 3. Grejjen e ju den att här inte e kaos. Jag berättade min åsikt som alla andra? Som det redan kom fram, det finns många raser för att vi alla ska vara nöjda. Jag påpekade bara att de e SYND att Heidi inte träffat på flere trevliga exemplar än då dåliga. SYND, thats all 🙂
  PEACE

  Gilla

  • Jo fast du höll ju med channa och hon tyckte jag var orättvis. Så därför har väl en del andra här tyckt att ni inte kanske lät mig tycka va jag ville. Men bra om du inte ser det som kaos! Det var ju inte meningen d skulle bli de.

   Gilla

 4. Oj hjälp vilken kaos här e 🙂 Ja föstår inte hu folk kan reagera så skapt på detta! Oftast bildas en åsikt av nån form av erfarenhet. PERSONLIG erfarenhet, som kan bestå av en eller flera saker, o nu e ju Heidis åsikt som den är för att hon har en viss erfarenhet om finnens beteende mm. Om man upplever såna saker i en viss ras som man inte tycker om o detta gäller alla den sortens hästar du stött på kan man ju nog säga att man inte tycker om finnar. Ja kan säga att jag inte tycker om dem heller för att jag tycker dom är klumpiga, har pga kroppsformen svårt att röra sej nätt som ridhästar (jo ja vet att de har många andra raser åxå men nu talar ja om finnen o va ja tycker) o många har massor travhäst i sig fast dom aldrig varit på bana o ja tycker det är fel att stoppa såna under ryttare som inte ens e avlade till det. Jag reagerar nästan alla gånger jag ser en finnhäst med ryttare på att den har svårt att röra sig, den är ofta stressad, travar som en travhäst o har inget till galopp, klumpig som bara den o en ryttare som ser ut att hamna ta i allt vad det går för att få den samlad eller frammåt 🙂 Men jag har sett undantag åxå,men sådär allmänt när du far omkring på tävlingar osv e detta oftast tanken då ja ser en finnhäst. Skulle aldrig köpa en själv för dom har sällan egenskaper jag värdesätter i en ridhäst 🙂 Men man kan ju prata om dethär gällande många raser, som tex shettis e för mej en envis liten sak som spelar fan me småbarn 🙂 men många sku kanske inte hålla med om det heller-o behöv inte heller!

  Gilla

  • japp här inne e det draaama i högsta grad! Bra att folk får lätta på hjärtat sitt! Men fattar inte heller hur det blev sånt kaos, det e ju inte så att jag kommit på att hej finnhästen skall jag inte tycka om bara för att.. Nej den har nog helt och hållet själv gjort så jag tappat smaken för den rasen.

   Gilla

  • Har samma känsla som Monica o heidi angående finnhästar. Men inte tycker jag om ex. taxar heller. O smaken är som baken. Inte kan man bli dömd så här för att man skriver ut sin åsikt. Tycker de är modigt att stå för de man tycker! 😊

   Gilla

 5. O som kommentar bör tilläggas att jag bara kom med min åsikt, har absolut inte tagit på näsan 😀 alla har rätt till en åsikt som sagt 🙂

  Gilla

 6. Jag gillar heller ej finnhästar. Har ridit flera stycken men ej ännu träffat eller ridit en ända som jag skulle ha gillat. Vad är det för fel med det? Inte gillar alla chihuahuan heller fast jag gör det. Men inte blir jag sur eller tar på näsan av det. Varför ska man måsta tycka om finnhästen bara för att den är vår egen ras? Det har väl inget med saken att göra. För mej är det ej hästen i sej själv jag ej gillar utan hela rasen. Är bara inget för mej. Skulle jag ha ett stall skulle där aldrig stå en finnhäst. Är till och med förvånad att Heidi tagit emot finnhästar till sitt stall. Tycker det är tufft gjort att ”ge rasen en chans” fast man ej gillar den.
  Har Jojo i ett stall var det finns 7st finnhästar, alla väldigt olika, men ändå gillar jag j rasen. Så jag förstår Heidis syn på rasen och har alltid förstått hennes syn på den alldeles utmärkt. Det är sen åxå den ända ras jag ej gillar. Islandshästen kommer rätt så tätt på faktist, gillar ej dom heller precis men ej lika illa som finnarna.

  Men det här är ju varför det finns många rasers hästar/hundar/katter att vi alla ska hitta vår egen. Michaela gillar ej halvblod och Jojo är en FWB. Låt alla säga och tycka som de känner för varje ras.

  Gilla

  • Den texten passa mig som handen i handskens. Det tänkte jag åxå på att bara för att d e vår egen ras som kämpat i krige borde vi gilla den? Massor av andra hästar ha kämpat i krig mycke mer än finnen. Så d e inget wow me d. Som du sa, jag försökte ge finnhästen en chans men fler kommer hit nog int. D blir nog ett undantag i såfall.

   Gilla

 7. men nu har väl Heidi ändå rätt att 1. tycka precis vad hon vill 2. skriva på egen blogg precis vad hon vill och 3. utan att någon annan behöver ”ta på näsan” . Alla här har ju en gemensam nämnare, just hästen, så varför bli upprörda av små bagateller? Ni kan hoppa på mina skriverier hur mycket ni vill, läser ändå inte kommentarerna om denna sak mera.

  Gilla

  • Jag hoppas du läser det här camilla. Tack du har helt rätt, varför sku jag inte få tycka som jag vill, jag kunde ju lika bra ta på näsan över att michaela inte gillar halvblod och jag äger ett! El christina kunde ta på näsan för att hon äger russ. Nu är det ju finnhästägare som tagit på näsan, en del av dom. Man ser saker och ting från annan synvinkel som stallägare. Så e de bara

   Gilla

 8. Finnar e bra o mångsidiga,sku aldrig byta ut min Max trots att han kan vara jobbig ibland men ändå så gosig 🙂 halvblod ha ja dålig erfarenhet av o sku aldrig skaffa mig en sån eller ta emot 😛 vi alla tycker olika om olika raser 🙂

  Gilla

  • Jo dom e mångsidiga och att rida dom har jag väldigt lite erfarenhet av så uttalar mig inte om d. Nu menar jag hur dom är i hantering och hur dom är till sättet hur jag upplever dom, jag som sköter dom . å som d va tal tidigare. Du tycker int om halvblod, en annan russ å en tredje kanske araber. Jag gillar inte finnar. Å som ex så finns d en orsak varför folk säger att araber e hispiga. Fö att många e d. De finns nog en orsak varför finnen har ett dåligt rykt åxå…

   Gilla

 9. Här håller jag med Channa. Jätte synd att du drar alla finnar över samma kam bara för att du råkat ut för ett måndags- exemplar. Det är så synd att folk som tycker illa om finnar aldrig stött på sådana som faktiskt är trevliga och framförallt VÄLRIDNA och ordentligt skolade (också från marken)
  O jo, jag förstår absolut din åsikt, och den skall vi alla få ha. Ingen behöver tåla allt, det menar jag inte heller. Tycker bara så synd om vår enda inhemska ras som betjänat oss i många år redan och som bara får en massa skitvatten i nacken..

  Gilla

  • Men d e just d att jag inte råkat ut för bara ett utan alla har varit måndagsexemplar. Å nu e d tyvärr så att jag är långt ifrån endå som tycker så. Bara ren i min bekantskapskrets finns d många som inte gillar finnhästar. Nu råkar d vara vår egen ras. Å d e väl åxå just därför som d e så känslit för många.

   Gilla

   • Vastailen valitettavasti suomeksi. 😦 Suomenhevosissa kun löytyy valitettavasti kovapäisiä yksilöitä, jotka eivät väistä herkästi ihmisen kehotuksesta. Rivi suomenhevosia vastassa ja jos yrität saada näitä väistämään, voi muutama korva kääntyä, joudutkin sitten tehostamaan väistämistä jotta tulet kuulluksi. Vastaava taas lämminveristen olipa sitten ratsu- tai raviheppa, väistävät herkemmin. Käsittelyssäkin ja käytöksessä eroja. Yleistää ei toki voi. Mutta on mukavia suomiheppoja ja on niitä jääriä, jotka laittavat hermot koetukselle. Joskus tuntuu, että se suomenhevonen on umpijäärä kun sillä menee asian hahmottamiseen aikaa ja miettimiseen, miten toimia. Vastaavassa tilanteessa lämminverinen on jo reakoinut kilometrin kauemmaksi. 😀 Omastani kyllä tykkään ihan hirmuisesti ja herkkä on, mutta jos ei ymmärrä, menee asian käsittelyyn hieman pidempi aika kuin toisen rotuisella. Mutta jos omistakin on yhtä hidas, sovimme hyvin yhteen. 😀

    Gilla

 10. Alla tycker inte om alla raser, så är det ju! Jag kan inte tåla russ.. Har mött på ett russ i mitt lov som jag ”tyckte om”, men de andra jag mött har jag sen inte tyckt om alls och idag skulle jag ALDRIG skaffa ett russ, int sku jag ta en heller fast jag sku få gratis!

  Gilla

 11. Nu är du orättvis i dina påståenden 😦 Bara för att en finne int kan bete sej så ska du inte racka ner på hela rasen !! Finns många hästar av olika raser som int kan bete sej oftast beroende på ägaren/ryttaren men int kan man dömma ut en hel ras för det inte ……Själv har jag sett/varit med om tex. flera araber som int kan bete sej men int e jag och drar hela rasen med samma kam för det :/

  Gilla

  • Nej d e jag inte alls. De här e min syn på finnhästen. Andra ser dom som dom vill. Å jag nog helt medveten om att d finns andra raser som kan va lika. Araber ex kan va jätte knepiga. Å jag vet åxå att d oftast e mänskan som lugger bakom probleme. Ha inte sagt att d inte sku va så här nu åxå. Ha inte nämnt någo om d

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s