Veterinär dag

Raspnings dag igen, varje år samma tid på året kommer Minna Viitanen och går igenom hela stallets hästar. Ja el nästan, då Macarena va till Vermo nyligen så behövde ju inte hon raspas och Tuikku har egen tandläkare.

Meningen var åxå att jag skulle ta skitprov på alla hästar, det är så lätt att skicka iväg det med Minna. Men när jag städat alla boxar utom en idag på morgonen så slog det mig att ajjo skitprovet!!! Så dit for det, det får bli o -kollat i år. Köpte maskmedel och avmaskar nu alla istället!

Pampas hade mera piggar än han brukar ha och det slog mig att kanske han därför haft ont i magen ifall han inte tuggat höet ordentligt. Ett pytte litet sår på insidan vi tänderna hade han åxå som var färskt, så kan bra vara det haft något med saken och görat. Han ville ju inte äta myslin och inte morötter då för några dagar sedan.

Lalle hade åxå mycket ojämnheter och Minna sa att det ser ut som han inte alls var raspad förra året?! Det vet jag ju inte hur det varit men har ju trott han blivit det..Men nu är det fixat i allafall.

Den ena mera drogad än den andra 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s