Fullblodet!

Jag fundera om jag borde öppna ny business där jag rider in andras unghästar el knepiga hästar? Har gjort en hel del sånt på sistone 🙂 Skulle kunna börja reklamera typ så här: Problem med din häst? Knäpp Heidi to the rescue :)..nej nej. Skämt och sido.

Fullblodet jag red idag var nog inte så tokig som jag trodde. Även om alla andra tyckte det. Jag har suttit på värre ryggar om vi säger så. Det här är ett sto som stått i två månader och nu tagits igång men flippat någonstans på vägen. Kommit från galopp banan på våren och skolas om till dressyr häst. Hästen gillar hoppa men inte ägaren och efter idag så ville hon att jag börjar hoppa den. hmmm,vi ska nu se hur det tar sig först med rodeo hästen ! Om den blir bra så är det ju faktist ett äkta fullblod, något jag inte ridit sen Splinter dog. Hur kan jag säga nej till det?

Jag skall i alla fall imorgon igen, sen hoppas jag den lugnat sig så pass att ägaren själv vågar upp!

12366848_529168547249959_1898427094_n

Annonser

13 reaktioner på ”Fullblodet!

 1. Jo det är ju alltid en ekonomisk fråga också.. svårt att få bra lönsamhet i hästbusiness och på samma gång ha priser som folk är villiga att betala… Jag brukar dock ha ut en tjej som har eget hästföretag där hon rider in eller hjälper till att utbilda, rida till andras hästar.. hon tar en viss summa per gång hon rider+ kilometerersättning.. så man har som kund själv möjlighet att välja hur ofta hon skall komma eller hur dyrt det skall bli 😛 Hon ger även ridlektioner så att man kan få hjälp den vägen med.. Jag har i alla fall varit jättenöjd med den servicen hon har erbjudit och det har blivit billligare än att helt skicka bort hästen i typ 2 månader på inridning och man har samtidigthaft tillgång till hjälp under en lite längre tid eftersom hon kommit 1 gång i veckan eller varannan beroende på hur man önskat att ha det.. sen får man nog skicka hästen hem till henne också en tid om man vill men det har jag inte velat göra.. 🙂

  Gilla

  • Jo så skulle jag nog åxå göra om jag börjar med det som ett jobb. Dels för att min bil e firma bil och jag måste skriva med rätta upp allt jag kör med den. Men då blir d åxå mest rättvist för kunderna. Jag har ju åxå hållit lektioner men då har hästen och ryttaren kommit hit så jag har inte behöva ta körersättning

   Gilla

 2. Fast du kanske sa det där på skämt bara så det faktist en sak att ta i beaktande. Det finns skit många som behöver nån som framför allt vågar hoppa upp på en häst som kanske bockar/stegrar/sticker osv. Även just såna som ej vill hoppa men hästen älskar hoppa. Då är det bra att man kan ”anställa” nån som kan sköta jobbet för en.

  Skit kul att du fick rida ett fullblod igen. Då menar jag riktigt fullblod som gått på bana. Ej de tunga grova ”wannabe” fullblod som bara är fullblod i passet. Fick du ”Splinter känslan” när du red henne? 💞

  Gilla

  • Jo det är säkert så, men som jag skrev på annelis kommentar så undrar jag hur de blir om man sku göra d som jobb, då blir timpengen högre och hur många har råd med det. !? Så jag tror jag forts som privat pers och tar dumma risker 😀
   Jag måst säga att igår var det sån rodeo att jag fick inte ut nån annan känsla än att försöka sitta kvar och få den att gå fram utan att flyga i luften. Jag hoppas hon ha lugna sig idag och jag kan rida lite mera. Kan återkomma med svar efter ikväll!

   Gilla

   • Jag tror jag skulle ta det som ”per-gång-pris” och därtill km ersättning. För det kan ju vara 1km och det kan vara 30km att köra. Sen tror jag faktist folk nog är villiga att betala om de har problem med sin häst. Jag kan ta mej själv som exempel med hoppningen. Jag vill/vågar ej hoppa nånsin mera högre hinder. Men Jojo ÄLSKAR och måste få nångång skutta. Det skulle säkert finnas många som var villiga och lyckliga att få hoppa henne. Men jag skulle hellre betala för att få den jag vill att hoppa henne.
    Men lika bra kan du göra som du gör nu och ta en mindre summa. Sistaslutligen så är det ju för hästägaren samma bara de får dej att rida.
    Berätta gärna hur det går idag. Kan du inte ta en bild på hela stoet?! Hade gärna sett hur hon ser ut.

    Gilla

   • I summan jag tar nu så ingår så att säga det att jag kör till platsen. Men så åker jag heller inga långa vägar. Skulle jag ha det som firma grej sku jag kanske ta km ersättning plus en fast peng för ridandet. Och klart jag kan börja med det utan att göra någo destu mer reklam om det 😀 har ju redan en firma så det är ju inget mera jobb. Ska försöka få en bild på henne idag!

    Gilla

  • Ja som 20 ser jag en inte som knäpp om man gör sånt här men ju äldre man blir ju sämre blir väl balansen och man stöter sig kanske värre om man faller. endå forts. jag. Så lite knäpp är man väl. !? Inte för att jag är gammal men nog märker jag att jag inte är lika som för 10 år sedan…

   Gilla

 3. Det är är ingen dum ide att ta emot och rida in andras hästar.. Samt att åka ut till folk och rida in eller rida till deras hästar.. Många vill ju inte riktigt lämna bort sina hästar å hel tid n vill ha folk som kommer hem med jämna ch rider samt gerips och råd.. 🙂

  Gilla

  • Oj hjälp vilka stavfel det blev.. våran kära dator lever tydligen lillá liv.. Det är ingen dum ide att ta emot och rida in andras hästar.. Sen finns det många som inte vill lämna bort dom på heltid utan hellre vill ha någon som kommer ut och hjälper till med inridningen, tillridningen på plats..

   Gilla

   • Jo jag ha ju märkt att det finns behov av hjälp, hittills har jag varit billig då jag ridit andras, men skulle jag ta mera betalt, som jag vet att jag borde göra så har kanske folk inte råd. ! Men det är klart, jag kan fortsätta så här utan något företag, bara som privat pers. Mera hjälpa än jobba med det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s