Hon är irländare

Japp kollade det idag, fullblods stoet är irländare, exakt som Splinter var. Dom är väldigt lika i kroppen och idag när jag kunde rida lite mer normalt utan en massa rodeo trick så visst känner jag igen mig på henne. Mest det där att manegen är en väldigt liten plats för en forna galopphäst. Trava vill hon inte alls, bara galoppera. Och fast hon blev trött och svettig så ville hon bara galopper galoppera! Nu kommer jag åxå ihåg varför jag passar så bra på fullblod, det är ingen skillnad hur höga i manken dom är för dom är smala så jag kommer runt dom. Inez som hon kallas är i samma storlek som Splinter var skulle jag säga, ca 163cm. Jag var verkligen så hemma där uppe. Dessutom rider jag ju med Splinters sadel på henne. 🙂

Lite känslomässigt är det här ju nog, kiva känslor åxå, men sen kommer ju den där saknaden fram ganska mycket. Så här nära en Splinter har jag inte sett el ridit sen han dog och det är 10 år sedan.

Jag tror dessutom hon gillar mig, ägaren sa att hon inte tycker om främmande mänskor, att hon är tjurig och stoig. Men hon har varit jätte gulli och kälsjuk med mig! Efter ridningen när jag skritta av henne gick hon och buffa på mig som hon sökte kontakt. Jag tror fortfarande att jag är menad att ha fullblod! Fick nu bara en påminnelse om det!

Eftersom jag var helt ensam idag så blev det inga bra foton. Jag vågar inte släppa en främmande häst lös i manegen för att jag skall kunna fota. Så det blev en halv dålig bild från sidan. I boxen är det för litet för att få hela hästen på bild. Det otroliga är att fast hon stått i två månader så är hon endå fin i kroppen, inte lika muskulös som hon kan vara men ändå finare än många andra hästar som är i träning. Minns att det var lika med Splinter, han stod åxå länge p.g.a hovbölder men tappa aldrig det där wow över sig!

Inez/Splinter……….visst finns det likheter.

12395463_529512140548933_397928747_nIMG_0004

Annonser

4 reaktioner på ”Hon är irländare

  1. Heidi det här är ju helt perfekt! Nu ”har” du ett fullblod utan att måsta skaffa ett eget. Sen när du bestämt hur du gör med Lalle och Nova så har du ”bara” tre egna mera så kanske det då är rätt tid att skaffa det egna. Hon har härlig färg!
    Hoppas du får fortsätta med henne en längre tid eftersom du gillar henne 💞

    Till Splinter: Han såg alltid ut som en bodybuilder. Alltid jätte kraftiga, torra fina muskler. Sen var han ju svart så musklerna bara lös på honom. Voi om han funnits idag så gissa vilket sto han fått betäcka 💖

    Gilla

  2. Vet du man märker när du skriver att det är känslosamt för dig! Du behöver nu bara ditt fullblod, så är det bara. När du sen ännu skrev att du till och med hade Splinters sadel på henne så grät jag redan lite på insidan, kan inte ens föreställa mig hur det känns att vara så honom men ändå inte alls. 😦 lip

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s