Lite Hoppning

Dagen före Julafton och vi hoppar ute! Som Anneli kommentera att det är inte kanske så ofta  det händer. Jag vill minnas det var kallt och lite snö i fjol men året därpå vill jag minnas vi hoppa i December åxå.?

Lalle har haft en lång paus från hindren, han har gått bommar och sånt men inte hoppat och jessus det märktes. Stella började rida och jag fortsatte när han inte på något vänster ville sluta rusa. Ett framsteg är att han minskat med vägringarna men istället rusar han någo hemskt. Vi red i närmare 1,5 timme förrän jag hade honom där jag ville. D.v.s lyssna på halvhalter och kunna hämta honom nära hindret. Så att han inte hoppar en meter före el när HAN tycker det passar. Idag var det alltså fullt upp att få han att lyssna på ryttaren. Med lång paus i bagaget och lite över ivrig på hinder var det här SVÅRT! Lalle var genom våt när vi var klara och står nu inne och torkar. Det blev en varm dusch för hela hästen.

Jag hoppas vi skulle kunna hoppa honom igen efter julen så vi kunde repetera lite av dagens. Här är en video när Stella värmer upp och jag tar som sista ett hinder som vi höjde till 80 cm. Tidigare var vårt höjd rekord 75 cm. Så en liten förbättring. Nästa gång skall vi kanske prova höja lite till! Jag lägger ut dessa videor även fast allt inte är så vackert. Jag gör det för att alla skall se och kunna följa med förbättringarna. Lalle är en skit svår häst och ingen som inte sett honom live el provat honom får inte dömma! Vi jobbar på det med små små steg!

Efter det här tog jag Pampas och hoppade samma övningar med honom. Han var helt super! Jätte lyhörd och jobba rätt. Våra dressyrpass har helt klart gett resultat! Jag red effektivt ca 20 min och det fick räcka. Efter det skrittade vi ännu ut ca 20-25 min. Stella var snäll och kom me med Macarena. Jag skulle inte ha hunnit med henne förrän det blev mörkt annars. Dom här två är riktiga baddare på att gå raskt! Så vi gick verkligen i bra tempo. Jätte bra för alla muskler, så nu kan jag med gott samvete ha ledigt åt dom båda imorgon. Lalle dock måste komma ut och röra på sig efter dagens pass.

12434342_10153478445858952_1304660226_n

Med det här önskar jag god jul och lämnar bloggen på lite julledigt!

Annonser

2 reaktioner på ”Lite Hoppning

  1. Måste kommentera, om ni sen gillar eller inte.. Jag tycker man ser att Lalle gått framåt. Han e ju fortfarande spänd på hindren men man ser att han e nyfiken och tycker det är roligt att komma över. jag tycker också hans galopp blivit mycket bättre, gillar den mycket! Den ser väldigt reglerbar ut då han låter er påverka honom. Tror han kommer bli en riktig snabb och kiva omhoppningshäst, fint jobbat. Roligt att få följa med via bloggen.

    Gilla

    • Du får jätte gärna kommentera, tack för att du gjorde det. Känns bra att få respons! Jag mena bara att jag vill inte höra att hur gör du så el si el varför är han så stressad om man inte sett honom live och vet hur han är el ännu värre varit.. För han är svårare än man kan förstå. Men tack igen, glädjer mig att du ser något positivt i honom! ❤️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s