Julhelgen

Då var julen över, alltid går det lika snabbt! Glad att vardagen kommer emot imorgon. Mycket har hänt, får försöka kortfatta allt och lägga upp tusen bilder istället!

Om vi börjar med julafton, min nya dressyr sadel kom lämpligt just före helgen. Så det blev en passlig julklapp av det kan man säga. Fast jag inte planerat rida den dagen alls och egentligen inte hade tid så bara måste jag prova sadeln! Jag var så nervös att den inte skulle passa, hoppsadlar vet jag va jag köper och vad som passar men nu va jag osäker! Men den passa på Pampas och herregud va bekväm den var . Jag vet inte alls vad man skall köpa i dressyr väg som är bekvämt och bra. Jag hade ett krav och det var att den skulle ha bra knästöd. Jag tog Monica till hjälp och hon fick säga sin åsikt.

Hem kom det en ALBION LEGEND

Jag har hört att dom ska vara bra, men nu fattar jag hur bra. Du sitter som i soffan och jag kunde genast länga stiglädren med ett hål. Ni som rider dressyr vet ju säkert allt detta men jag rekommenderar, som hoppryttare ger jag denna 10 poäng!

På juldagen hade vi bjudit hit vänner och vi hade pool party. Men det var på kvällen och vi var hemma hela dagen så jag och Petri gick ut på promenad med Elli, Stella och Lalle i värsta stormen. Aj ni vet inte heller hur sur jag var på Juldags morgonen när jag gick ut till stallet i stormen och piskande regn. Trött från julaftons kvällen tänkte jag göra morgon stallet snabbt men nej nej, vädret ville annat. Nå i allafall så efter vår promenad klippte jag ännu Lalle. Han stod jätte snällt nu, d går bättre varje gång! Pampas fick vara ledig på juldagen istället för julafton.

Sen hade vi då jul annan dag, alltså igår som vi red en långlänk i terrängen….med 4 timmars sömn i bagaget…Tur så var Pampas en 10 poängare och jag kunde slappna av där uppe! Det var jag och Pampas i täten, Monica och Macarena, Marie och Pippi, Lalle och Stella och så Kirsi med Tuikku. Pippis första långlänk ever tror jag. Det gick jätte bra över halva vägen, men sen flippa hon lite milt och fick hurja panik hemmåt. Det smitta av sig på Macarena så båda gammaltantorna små galopperade hem hela vägen. Monica och Marie var tvungna att skritta av dom på ridplanen för att få dom att gå över huvud taget…suck vet ni! 🙂 Det var även igår jätte blåsigt på vissa platser men solen sken och det var på torkat så en riktit kiva runda blev det i allafall! Kirsi har filmat halva länken, (batteriet hade tagit slut halvvägs). Kirsi, lainan sun video 🙂

12421375_533680326798781_315468055_n

Idag, sönd har vi minus grader!!! det är hårt överallt men sol och vindstilla och så skönt. Red Pampas med nya sadeln, ett pass med bara skritt och trav på plan eftersom det är hårt. Han gick så fint! Det måste vara tack vare sadeln. Eftersom jag kände mig präktig där uppe så smitta det väl av sig på Pampas 🙂

Både Stella och Elli slapp ut på åkern och springa. Provade Albion på dom båda, och den satt som smäck! Hur tur kan man ha att den passar alla 3! ??Jag måste säga att när jag la den på Stella så kittla det i fingren att få börja rida henne! Jag ångrar inte en minut att jag inte sålt henne! Tvärtom är jätte glad att hon är kvar, jag är så förväntans full att få börja träna henne!

Här är sadeln på Elli

12435942_534083220091825_283900754_n

och här på Stella

 

Annonser

En reaktion på ”Julhelgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s