2015

Jag skall försöka göra detta kort, gillar inte själv att läsa andras sammanfattningar av gångna året så skall inte tråka ut er heller. Och ni kan ju se på bilderna om ni tycker d är trist. 🙂

Jag minns att jag började år 2015 med att vara sjuk.. det var ju ingen vidare början.. Det var mycket träningar med Nova för Juho men annars minns jag inte så mycket av Januari faktist.

I Februari  stod Nova hos Maarit Raiskio och lekte dressyrhäst! Han fick gå i skritt maskin för första gången i sitt liv åxå!

unnamed-321

Februari betyder ju för mig födelsedag, köpte åt mig själv tävlingskläder!

unnamed-11

Pandora, min första uppfödning fick namnet Splinters Pandora som sina halv syskon som är födda här på gården!

img_1535

Redan i Mars ifjol hoppade jag ute här hemma!

20150327_144023

Med Nova hade vi årets första hopp tävlingar som var i Salo och jag minns att vi blev 6.te och fick rosett 🙂

img_0507

Petri och jag reste till Dubai en vecka och när vi kom hem hade det fötts kaninungar!

Stella och Elli fick båda börja jobba lite, longerades med sadel på och mycket löshoppning, Dom var åxå för första gången iväg till ett annat stall och löshoppades! Vi både last träna och övade åka trailer samtidigt.

April månad var aktiv, jag var mycket omkring till olika platser med alla hästarna, galopp banan, kyvyt esiin och både träningar och tävlingar!

Mera kanin bebisar föddes och våren kom med stormfart! Minns att alla hästarna sov/sola ute i hagarna hela tiden!

Maj, tävlingarna fortsatte aktivt för Nova med både bra och mindre bra resultat och Pampas fick komma ut för första gången detta år på banorna!

unnamed-1

Jag blev moster i Maj och kaninernas nya hus började byggas

Å så sist men inte minst så kom Lalle hem!!

img_0454

Juni. Min semester från stallet började när hästarna gick ut på betet. Tävlingarna tog slut för Novas del efter att han vägrat ut sig på en 80 cm bana och Pampas fick ta över. Salo horse show var Pampas andra tävling för i år och vi plocka igen hem en rosett, bland 60 tävlande!!

Lalles första tävling på 2 år var i Dragsvik, (där åxå Nova vägra ut sig). Lalle däremot överraska och kom igenom banan!! Hemma red jag Lalle mycket och vi gick mycket frammåt! både mark ridning och hoppningen.

Pampas betäckte det lilla vita welsh stoet, som ännu är dräktig!!

wpid-wp-1434972339864

Så bestämde jag mig att låna ut Nova, många var intresserade och flera var och provrida..hittade ett bra hem åt honom till slut!

Jag köpte Frasse! och kaninernas hus blev klart.

Å så var det Match Show med flickorna, som Stella plocka hem segern i BIS!! Och Elli blev tredje bästa unghäst!

11667409_1637498736464080_7519448147896546766_n

Juli  det blev många små mini semestrar med egen båt och med färja över till Sverige där det var Power big meet. Först ordentliga värme böljan denna sommar var under PBM veckan! Där emellan tävlingar med Pampas i bland annat Dals där jag föll av !!!! och SHW där vi klara oss ganska bra!

11790139_933470370029877_766845242_opbm7

Augusti  Äntligen blev det sommar värme. Det var nog första sommaren hästarna klarade sig utan flugtäcken endå till  Augusti.

Stella kom och provrida Pampas, Macarena och Lalle som hon genast fatta tycke för 🙂

unnamed-81

Nova flyttade till Kouvula ♥

i59ww9lt33k4szjoouhoh7vobdpys-om38pjm7ki80ipaqe7pgha_ziipwhu2fytfsam5qw1332-h511

och Dolly försvann…♥

pampas-nova-033

September började skit! Dina hittade jag död och Ellu som blivit halt hittade vi ingen förklaring på varför. Endå blev hon inte någo bättre..

image17

Jag red aktivt andras hästar och fortsatte tävlande med Pampas. Vi kvalade till Horse Show via Ypäjä finalerna  och kunde äntligen dra ner på tempot och tävlandet. Pampas fick sommar ledigt dom sista dagarna som var kvar av betet. Sista September flyttade 50% av hästar upp till vinterhagarna och jag kunde börja jobba med Stella och Elli lite!

 

Oktober  Jag började med att åka till Hippo sport och hälsade på Nova samtidigt som han fick en ny sadel! saknaden var enorm! 😦

unnamed-35

Jag och Stella åkte iväg på tävlingar med Lalle! Det var Stella och Lalles första tillsammans.

12053227_507861142714033_888762000_n-2

Oktober månad var en jätte varm och fin månad! Hästarna kunde vara ute på nätterna och kunde gå utan täcken!

unnamed-6

Med Pampas tävlade jag i Horse show 2 dagar, och är mycket nöjd över resultatet.

Sista Oktober var det igen Lalles tur att tävla, i Billnäs den här gången. Han gjorde en bra runda med både mig och Stella i sadeln!

November  Började ta Jepa timmar igen efter en lååång paus, Det visa sig vara katastrof i början. Men blev som tur bättre snabbt! Det blev flera resor till galoppbanan med Elli och Stella,  Lalle och Macarena och många terrängturer med dom som handhäst.

unnamed-51

Vi fick bevis att Ellu aldrig kommer bli bra mera så hon fick somna in 21 år gammal. ♥

December började jag med att sätta mig upp på Elli och några dagar senare på Stella! Och har totalt under månaden ridit (skrittat) dom 5 gånger tror jag!

Vädret blev värre och det var en hel massa stormar i December, vått och klåttigt och regnigt. Dom första minus graderna kom i mitten av månaden åxå! Vi hade stallets julfest och och jag köpte en ny avels hona Padme Amidala

 

Tycker själv att det var mycket  ledsamma saker i år, som att Nova flytta, Dolly försvann och Dina och Ellu somnade in. Det är stora saker och tyvärr det som blir i minnet skarpast. Klart det hände mycket positivt åxå, mest i början av året faktist men överlag har 2015 inte varit något kanon år direkt :(. Nu kan ju bara 2016 bli bättre hoppas jag!

 

 

 

 

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”2015

 1. Ditt år har varit berg och dalbana.. mycket gott men många stora ledsna händelser oxå. Men de som vi har varit med om, gör ju oss till den vi är idag. Hur vi värderar, tänker och reagerar. Nu är de snart 365 dagar med nya möjligheter!

  Gilla

  • Du har nog rätt, kloka ord men ibland gör d som händer oss ti sämre mänskor åxå…tyvärr i mitt fall är det lite så. Men jag är endå positiv och vill tro det blir bättre!

   Gilla

 2. Tycker 2015 varit ett lite sämre år för så gott som alla, om man läser på fb osv :/ vi får hoppas att 2016 blir bättre! För övrigt så tycker jag att den där övningen du har som bild för mars ser jätte rolig ut, så den vill jag nån gång göra och så tycker jag att bilden från match showen är den värsta som finns hahahaha! 😂 mitt 2015 började helt skit när jag fick veta att jag inte kom in till den skolan jag ville men sen så blev det bättre när jag kom tillbaka till er i Svartå, skulle nog ha mått ännu sämre utan stallet – så tack! ❤

  Gilla

  • Jag tycker match show bilden är priiima😀 det va jätte synd me din skola men glada är vi här att du tog dig an pippi istället. De finns säkert en mening med det här åxå ska du se!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s