Energiska hästar

Mina hästar är knäppa i det här vädret. Dom tycks tycka om kylan. Och jag kan säga jag kommer få problem om det blir riktigt kallt. Jag kan ju inte låta dom galoppera då så mycket dom skulle behöva, och när dom nu redan går på tårna så hur blir det efter denna vecka? Å säg inte åt mig att dra ner på kraftfodret! Det lilla dom äter har inget med det här att göra!

Både Elli och Lalle leker för fullt i hagen hela tiden, utöver vad dom motioneras. Pampas explodera ordagrant på Jepas timme idag. Jag red en kvart före Jepa dök upp, värmde upp i trav och galopp, red hela timmen med bra tempo hela tiden och när vi sluta så små trava han upp hela vägen till stallet ännu! Det positiva när han är så här pigg är att han bär sig väldigt fint och jobbar frammåt och med vilja. MEN sen finns det nackdelar då man ex skall skritta el göra öppna. Då vill han för mycket och gör 10 saker på en gång. Galopp ombyten hoppar han upp i luften tillika som han byter och så vidare…idag fick jag känna på en jädrans bock dessutom….i dressyr sadeln, inte ok!

Jag kunde inte annat än skratta när vi skulle göra öppna mitt på plan, alltså skära plan på två delar och sen öppna ut mot spåret. Äsh vet inte hu jag ska förklara men i allafall så när jag vände upp  vid ena kort sidan och skulle börja så for Pampas iväg i skänkelvikning. Jepa sa att nej int så, utan öppna. Jag bara skratta och sa att jag gör inget och drog skänklarna ut från sidorna och släppte tyglarna och han bara fortsatte 🙂 🙂  Sen när jag skulle korrigera honom så börja han ta spansk skritt och vifta på huvudet. Han är så glad och ivrig att det blir bara pannkaka av det ! tok häst!

Imorgon skall han få galoppera av sig på åkern, om det inte hunnit bli för kallt då redan..hoppas inte!! Lalle skall få göra samma. Borde dessutom hinna ta ut Macarena om jag inte frusit ihjäl efter Pampas och Lalle!??

 

Annonser

2 reaktioner på ”Energiska hästar

  1. Pampas oli kyllä todella hieno ja se ravi oli näyttävä. Ja miten iloinen se onkaan, sitä on hauska katsoa. Pampas sopisi hyvin kouluratsastuskisoihin. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s