Kouvula

Nåja.. nu blir det kallt hörni.. Från Onsd visar det minus 27 grader!!! och upp till -30 skall det bli. Skööönt!!! :)……………………………Vart skall man nu gömma sig? Äkkilähtö?

Det värsta är att det drabbar hästarna. Kommer inte kunna rida normalt och dessutom kommer jag hamna ta in ”innehästarna” tidigare för att stallet skall hållas på plus. = pigga hästar..

Än så länge är det varmt där inne, flera plusgrader, men det ändrar snabbt nog när det far under minus 20. Och förstå mig inte fel, jag är inte rädd att hästarna får kallt, nej det är ju såklart för att vattnet inte skall frysa.

Jag har nog en värmeblåsare som jag får ta till hjälp av om det blir så.. Men så länge det är ljust skall hästarna vara ute oberoende!

Igår var jag och hälsade på Nova!!!! Ansku och Nova hade träningar i ett stall i närheten så vi följde med och kollade! Nova är sig själv, lika goooer och det klia i fingren att få rida honom. Men för min egen skull lät jag bli. Han kände helt klart igen mig, han kom ihåg ”våra juttun”

det kändes endå ok att lämna honom där och komma hem. Senast när vi var i hipposport var det betydligt svårare. Det är bra att få vara med och se hur det går till när Ansku sköter honom, när jag ser att allt går bra så känns det lättare. Och dom gillar honom verkligen, dom berättade det flera gånger om och om igen igår. Med dom menar jag Ansku och hennes sambo.

charm knutten!

1610092_10153482051659825_7387893365129400043_n

Nova bor alltså i Kouvula, en 2,5h väg från oss. Vad vi märkte på vägen dit och hem var att vägarna var mycket bättre än vi har här, dessutom är det 100 på många vägar som vi nog skulle ha 80 på. Vägarna är bredare och folk kör betydligt mycket bättre. Dom ger väg genast när du vill förbi och dom håller hastigheterna! Även igår fast det snöa och var mörkt! Jag tror vi bor helt på fel ställe! ?

Ett annat plus var då vi stanna och åt på en restaurang. Fast vi var långt borta från svenska platser, nära ryss gränsen så fanns menyn på svenska. Det kan man ha svårt att hitta här i våra svenska trakter t.o.m!! Så ja, jag blev positivt överraskad av våra resa igår!

Annonser

6 reaktioner på ”Kouvula

  1. Hoppas du sett fel på vädret, man avlider i sån där kyla.
    På nyheterna på förmiddagen sa dom i alla fall att värsta köldknäppen kommer på torsdag och då sku det vara hos oss -14–17 grader. Det sku hålla i sej en till två dagar. Det var dagstemperaturen alltså. Sen sku det bli igen i nästa vecka bara ett par minus grader.
    Men det ändrar ju hela tiden vad dom säger.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s