Hur svårt kan det vara

Stella har problem med att lägga huvudet in i ett ämbar! Stora svarta 100liters ämbar går just och jämnt. Det här kan ni kanske förstå är problem? Hon dricker aldrig när jag bjuder vatten från ämbar, hon bara frustar, fast hon är törstig. Jag vet att hon är törstig då hon går och dricker i hagen genast när man släpper dit henne. Men även där lägger hon näsan helt fast i kanten och står så långt bort från ämbare som hon kan. Hon dricker nästan aldrig från ämbare i boxen, hon har ett sånt där lite större ämbar som är tänkt för att luta mot en vägg. Ni vet med en kant rak. Från det dricker hon bara när det är propp fullt, alltså lite från ytan. Det har ingen skillnad om jag har det på golvet å stå el hängandes på väggen. Det här är ju lite problem eftersom hon låter bli att dricka hela natten och är döds törstig på moron. Och såklart dricker hon ju inte från en vatten automat heller! 

Stella är jätte känslig, men halloo, varför är hon så rädd för att lägga huvudet i ett ämbar.? Idag träna vi på det här. Jag laga kli i ett dricksämbar, ganska vått så hon måste dricka d. Först strunta hon i d, bara frusta. Men jag gav mig inte, jag stod där länge med det framför näsan på henne. 

Till sist blev hon lite nyfiken, varmt kli doftar ju gott! Så hon satt sakta näsan på kanten, sen efter många om och men drack hon upp det. Det roliga var att jag trodde för en sekund att hon somna med huvudet där inne 😉 hon åt inte utan bara hade huvudet där inne. Hon va helt ok med det. Efter en stund lyfte hon huvudet och lyssnade omkring sig, när hon sen igen skulle lägga huvudet in och fortsätta äta tveka hon igen?.???..men bara för en sekund och så drack/åt hon upp resten😄 hur svårt skall det vara ?

Nu skall vi se inatt när jag lägger vatten i ämbare åt henne om hon dricker! Om inte får vi fortsätta öva. Hon måst kunna dricka från ett ämbar när man bjuder vatten! Åtminstone efter ridning och i boxen! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s