Snö yra

Jag skulle nästan hellre ha minus 20 och sol än den här vinden och snöyra! Fy va kall vinden är.. Tror ni inte att medan jag fixade Pampas klar hann det byta från klart väder till snöyra. När jag tog in honom var det ännu uppehåll och när jag kom ut såg jag knappt något av snön som yrde runt mig. Hur snabbt kan det ändra lixom.? Jag är dessutom snabb när jag fixar klart hästen så det var inte så att jag var inne i stallet hur länge som helst!

Nå det var nu bara att rida då han var sadlad och jag hade bestämt mig filma ritten. Såklart gick ju Pampas inte alls lika bra idag, p.g.a blåsten. Han var lite spändare och hoppade till hela tiden nu och då. Han gillar inte när det kommer sidlänges varken regn el snö.. Försökte endå rida som vanligt men måste nog filma en solig vindfri dag pånytt!

Jag började med öppna och skänkelvikningar i skritt och trav. ( edit, som tydligen blivit delvis borta från videon) Sen galopp och förvänd galopp i båda varven. Lite skritt- galopp övergånger, igen lite skänkelvikningar och så samlad galopp och trav. Tills sist trav i lång lägre form med aningen längre steg.

 

Nåja dressyr vänner! Hur ser vi lande/hoppryttare/arab kombination ut som dressyr ekipage :)?? Jag rider med påsa- vantar och en iskall vind i ansiktet, där av frammåt lutningen och dåliga tygeltag. Men om ni frånser detta..??!! Jag kommer nästa gång ställa kameran på ett annat ställe, nu blev det lite långt borta och svårt att se. kanske delvis vädret som gjorde dålig sikt men skall testa mig fram!!

Jag hade lovat rida Inez idag eftersom hon igen stått en vecka. Nu p.g.a att ägaren varit sjuk. Inez var ute när jag kom så plockade in henne. Tur att hon åtminstone fått vara ute många timmar trots dåligt väder. Jag fick börja med att leda Inez i manegen. När man sitter upp så måste man låta henne galoppera el trava genast. Ju mer du bromsar så bockar och sprattlar hon. Så fick värma upp henne från marken. I skritten var hon mer i luften än på fyra ben, när hon lite tröttat ut sig började jag själv springa så hon kunde trava. När jag tyckte hon lugnat sig hoppade jag upp. Och det var som jag gissa raka vägen in i galopp. Vi galoppera många varv i båda hållen. När hon sen är nöjd så bryter hon snällt till trav och sen fick jag skritta av henne från marken igen så hon skall slappna av. Hon har ju ingen kondis fortfarande, tillsammans höll jag på en halv timme och hon var svettig!
Imorgon skall jag på jobb till Maarit igen så tänkte rida Inez efter att jag slutat.

Annonser

6 reaktioner på ”Snö yra

 1. Du e nog en duktig ryttare Heidi, och så passlig i din storlek. Men hjälp så svår Inez är. Jag reagerade på att hon sparkar så mycket med ena bakbenet då hon står stilla, hör det till hennes ryck? Överlag verkar det ju vara en jätte krävande häst, roligt att hon rids av någon som förstår hur hon fungerar bäst, kan säkert bli pannkaka om någon oerfaren försöker. Är det länge sen hon galopperat på bana?

  Gilla

  • Tack va snällt sagt🌹 Inez är riktig stoig, ägaren varnade mig då jag red första gången att hon gillar inte främmande mänskor och att hon bits och sparkar. Mig gillar hon och är faltist ganska gosig men när man spänner sadelgjorden kickar hon men benet. Det är bara sto funderingar tror jag. Men sen har hon alltså vari två månader sjukledig p.g.a ryggen el bakre ryggen, där vid korset. Hon behandlas och kollas hela tiden och hon är nu frisk. När hon sprättar iväg är det nog bara energi, eftersom hon har dålig kondis slutar hon ganska snabbt! Hon kom från banan i Maj förra året tror jag.

   Gilla

 2. Kivat videot, pidin Pampasin videosta. Ja ihmeen hyvän kuvan saa kameralla maneesissa. Toimii sielläkin näköjään hyvin, ja laadultaan kamera ei kovin tarkka ole, joten ei kuitenkaan mikään huono kamera näköjään :). Sillähän saa tosi hyvin otettua ratsastuksesta videoita. Ja mielenkiintoisia, hyvin tehtyjä ja koostettuja.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s