Köld allergi/rea shopping

Ni som läst längre tid kanske kommer ihåg att jag sagt att jag är allergisk för kyla! Vilket passande jobb jag har då va? Jag är ute nästan från morgon till kväll. Jag är inne me jämna mellanrum men i stora hela är jag ute. Tidigare har det mest varit mina fötter som krånglat och mina lår. Det har jag löst bra då jag skaffat kläder som jag verkligen inte fryser i. MEN nu har jag ett större problem, för jag har börjat reagera på kinderna, el kind benen, rakt under ögonen. Det började när det var som kallast i förra veckan. Jag trodde först jag slagit mig el gått in i något. Jag var så öm på kinderna, exakt som när någon ger med knytnäven. Skillnaden är att det här försvinner inte, det var lite bättre för någon dag sen när det var under -10 men nu är till baka igen. Dessutom har jag en knöl el böld va man nu skall kalla det vid kindbenet. Som tur syns det här inte utåt men fan va det känns! Ute går det bra men när jag kommer in börjar det klia och värka. Problemet är ju att det är svårt att klä sig varmt just runt ögonen, och inne kan jag ju inte vara hela tiden som det är kallt. Jag är rädd för att det blir värre och blir synligt utåt. Tänk om jag får ärr och och blir blå om kinderna 😦 ??!!

Nu skall det bli kallt igen under helgen, minus 20 på Måndagen visar det. Till en början får vi nog avboka Jepa timmen och så får jag väl försöka hålla mig mera inne! En fördel med det är att jag då har mera tid att Yoga 🙂

På tal om att klä sig bra och rätt i såna här kölder så skall jag berätta vad jag fyndat på reorna! I säästö pörssi i Karis hittade jag 2 par skor för 13€, tillsammans alltså!!!! Och dom är verkligen bra fast det var billigt! Ena paret har jag till toppa byxor och dom andra när man kan gå med ridbyxor. Båda är varma och bekväma och jag har inte ännu åtminstone frusit med dom.

12540463_540258546140959_441680501_n

Från Hööks fynda jag chaps som även håller vatten, dom är varma att rida med och inte fullt så klumpiga som att rida med toppa byxor. Nackdelen med chaps är att rumpan blir kall, men har man en rock som går nedanför rumpan så är det inga problem!

Från hööks köpte jag åxå en college med hög krage och med fickor. Lite typ som en rock modell men är alltså en ”huppari”! Jag gillar inte att gå med halsduk så en tröjja med hög krage är då bra så man inte får drag i nacken. Polo tröjjor är annars en favorit hos mig på vintern! Fickor är ett måste så man får små saker med som ex bil nyckel och telefonen. (om man inte använder handväskor)

Från en butik jag inte minns vad hette har jag fått hem en fleece för 11 euro och gummistövlar för 5 € 🙂

Från viljar shop väntar jag på mina nya vinterridstövlar och från Horze vantar, strumpor och en täckes hängare. Sliter vantar, skor och strumpor som jag skulle få betalt så därför passar jag på att handla sånt på reorna!

Min arbetsvecka hos Maarit slutade idag och fast jag trivs där och har inget emot att jobba så skall det bli jätte skönt med en morgon här hemma imorgon. Det är inte det att jag är lat men det blir lite för mycket nog att vara på två ställen så många dagar i rad. Och det är ju såklart stalle här hemma som lider av det. Imorgon skall jag visserligen till butiken på eftermiddagen så mera tid har jag inte men endå skönt att få ta det lite lugnare på morgonen! Jag hatar morgnar och jag älskar att sova! IGEN vilket passande jobb jag valt!! 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Köld allergi/rea shopping

 1. Jag har samma fel iår, och då har jag aldrig behöva bry mig. MEN, ja ha hitta en liten räddning ; Sebamed Wind & Cold cream, en liten tub som säljs b.la i Karis Apotek. Jätte dryg och oljig, men gör under med sjuka kindben och annars torr hud. 🙂

  Gilla

  • ok tack för tipset, skall absolut prova, jag har ju inte torr hud men om den skyddar för kölden så är det värt att prova! vill ju inte bli och se ut som en spurgu i ansiktet 🙂

   Gilla

 2. Köpte igår lika stövlar som du från Pörssi. Dom där högre. Dom e jätte sköna och dom är inte ens fula. Red faktist med dom när jag var till terrängen igår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s