Inez

jag skall just gå och ta in hästarna, inklusive Inez. Så här länge har hon aldrig varit ute innan, och hon står inte ens vid porten och vill in! Inez har aldrig haft en hagkompis, hon har inte ens fått gå i hage före i våras när hon kom till Finland. Imorse lade jag ut henne tillsammans med Pippi. Ägaren = satu var lite nervös. Hon var själv på jobb och kunde inte närvara men jag visste att det skulle gå bra. Pippi är bra sällskap, hon visar lite sura miner men sparkar inte och är inte alls så tuff i själva värket. Det tog ca 3 timmar så åt dom från samma höbal😀 

Inez har varit väldigt osocial med hästar, såklart eftersom hon gått ensam hela tiden, nu redan idag gnäggade hon åt alla hästar i hagen bredvid, små talade med dom. Hon har heller inte haft problem med att stå ensam inne, vi skall se hur snabbt de ändrar efter att hon fått kompis. Jag tippar på några dagar…

Pampas har nog blivit vuxen nu, han blev inte alls så i tagen som jag had väntat mig. Han uppförde sig väldigt bra, han var nog intresserad och han gillar henne men inte någo överlopps skrikas och fjantas. Inez har inga aktiva hormoner, dom har varit ”döda” länge sa Satu. Dom har väl kollat. Kanske därför han inte reagera så starkt. Det ska åxå bli intressant att se hur länge hon är död innombords. När hästen mår bra brunstar dom nog normalt, även i denna kyla. Både Macarena och Stella brunstar som bäst 😊

Satu sa åxå att hon äter inte torr hö, jag sa att jag har ju inte något annat, el jo jag har faktist några silage balar men det räcker inte långt. Så vi kom fram till att vi provar och ser om hon äter, annars får satu köpa sitt eget hö. Idag morse var allt slut som jag gav till natten😄 skönt så blir inte det heller ett problem. Inez magrar väldigt lätt, ja hon e ju fullblod, så att hon inte äter höet är inte ett alternativ..

Imorgon skall Satu rida henne på åkern, om jag bara har passligt skall jag gå med och se på..

Jag måste berätta vad jag sysslat med idag i ett annat inlägg. Jag skall bara laga stallet först. To be continued…

   
 

Annonser

2 reaktioner på ”Inez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s