Ett mysterium?

På Jepas timme igår blev jag så frustrerad. Det är något konstigt med Lalle och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Veckan tidigare red jag honom på plan och då var det samma feelis. Tänker nu be en massör kolla igenom honom på Söndagen bara för att utesluta musklerna. Idag red jag utan sadel för att kolla om det kan vara sadeln. Han vill alltså inte böja till höger el ta stöd i höger varv på ytter tygeln. Galoppen är åxå kantig tycker jag. Jag tycker inte han ändra märkbart utan sadel. Alltid är det ju lättare att rida utan sadel då du kommer närmare hästen men felen fanns kvar. Tror inte det är sadeln el ryggen. Ute på åkern är han mycket jämnare dessutom, fast jag rider samma saker som på plan. Han tar bättre stöd då! Där blir han sen igen ivrigare och mera frammåt, tyngre i handen och svårare att få han i form. Men galoppen är dålig på båda ställen. Skulle han inte var så ivrig att galoppera skulle jag tro han hade ont i galoppen. Men rider man i terräng med honom och han får välja gångart så är det galopp!? Så lite förvirrad är jag nu faktist. Nästan alla hästar har ju en svagare sida, det är inget konstigt men tycker det här blivit värre senaste veckorna. Nu skall jag denna vecka rida honom varje dag, utan sadel, med sadel, olika sadlar och testa mig fram. Han är åxå mycket mindre riden på plan på sista tiden, kan han bara vara rostig? Men varför är då galoppen konstig? och det är mest i sakta fart. När man låter han galoppera på märks det inte lika!

Om någon har några ide´er runt det här så fråga el säg till va ni tror!

Lalle är annars väldigt bekväm att rida barbacka, jag brukar undvika barbacka ridning eftersom jag får så ont i ryggen. Men idag kändes det inte alls dåligt. Det gör väldigt gott för magmusklerna dessutom. 🙂

Jag är jätte motiverad att pina mig själv lite extra just nu, jag yogar så gott som varje dag. Jag kan inte påstå att jag ännu skulle se några resultat, jag gör bara lätta övningar ännu, men jag kan säga att tungt är det! Man får verkligen använda muskler man inte använder i ridningen. Mest vill jag bli mjuk och vigolant, därför yogar jag. Men att bli starkare på köpet gör ingenting 🙂

 

Annonser

4 reaktioner på ”Ett mysterium?

  1. När Breeze hade låsningar fick hon jättesvårt med galoppen i vänster varv.. Höger gick bra men i vänster så fick jag känslan av att nånting inte stämde.

    Gilla

    • Först blev jag sur fö de e verkligen svårt. El d e mycke att tänka på så man inte fuskar och när d inte va så lätt så är d lätt att ge upp. Men nu när jag kommit igång så väntar jag bara när jag ska märka att jag har lättare för en nån viss sak. Just nu går d bra. Hoppas d håller i sig

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s