Go Söndags kväll!

På Fredagen kom det spån och igår fyllde jag massa nytt i boxarna, idag doftade det gudomligt gott i stallet när jag kom till morgon stallet. Doften av färskt spån vet ni!!! mmm…Jag har alltid mycket spån i boxarna, av den orsaken att jag tycker det är lättare att städa då. Plus att hästarna inte skall ligga på hårt och kallt underlag. Sen är vissa hästar bättre och sämre med mycket under och en del är bättre med torv. Som ex Pippi, därför får hon tyvärr stå på torv. Gillar det inte då väggarna blir mycket smutsigare av torven och så doftar den inte lika gott. För att inte tala om hur mycket ljusare boxen är med spån!!! Men jag gör alltid så som det är lättast för mig att städa! Det skall vara minst 20 cm tjockt lager över hela boxen, INTE bara i mitten. Sen lämnar jag tomt just där dörren går upp för att underlätta att komma in. När hästen ligger ner el rullar i boxen sprids spånet /torven såklart ut mot kanterna. Har man inte då tillräkligt med ”tavara” blir det bart i mitten av boxen. Det skall vara jämn tjock i hela boxen även efter att dom legat!

12665794_546871325479681_438232985_n

Nu blev det ju en hel bok om spånet, det var inte meningen men ett rent och gott doftade stall är oslagbart.

Lalle blev idag masserad och hon hittade inget katastrofalt som tur.  Ryggen var det inget fel på, som jag själv nog visste. Men det är alltid bra att få det bekräftat. Enda platsen han reagerade extra på var nere under frambenen. Alltså bakom bogarna men före sadelgjords läget! Sen gillade han inte att bli masserad vi käkana, skulle han inte just va raspad skulle jag tror det var tänderna. Men det kan bero på att han biter i bettet och då spänner  sig och därför är öm. Han drar ibland i terrängen och ligger på bettet om han blir het.

Nu skall vi stretcha lite extra med honom och se om det släpper. Jag har alltid sagt att han har en dålig skritt, han tar väldigt korta steg och går sakta. Som jag sagt är det bra när han måst gå efter Pampas för då får han jobba med att skritta. Skritten är otroligt viktig gångart men som ofta glöms bort. Ofta glömmer man bort att rida i skritten. I övrigt är han väldigt jämn och fin i kroppen. På baken hade han så stora muskler så hon hade svårt att komma ”under” dom.

Igår red jag honom igen barbacka, han var mycket mycket bättre redan då men jag tänker prova honom imorgon igen för att se om jag märker någon skillnad. Med tur kan massören lyckats få upp spänningarna och han rör sig bättre! Tror jag skall ta och filma imorgon när jag rider. Det är bra att se det själv hur det ser ut från marken, kanske man hittar något som man inte tänker på från ryggen.?

Elli fick komma med upp till stallet medan Lalle masserades, hon stod prick stilla i gången i 45 min. Hon bara älskar när hon får vara med. Lite ryktade jag henne men annars bara stod hon där. Hon är så ljuvligt lugn och klok när man pysslar med henne. ♥

 

Annonser

2 reaktioner på ”Go Söndags kväll!

  1. Som du skriver så känns en torv-box mycket mörkare men om man blandar i lite spån så känns den genast lite ljusare 🙂
    Är hon allergisk eller varför kan hon inte stå på spån?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s