Alla utom Pampas

Sedan förra Torsdagen har jag ridit Lalle, Macarena, Inez och Enzo men inte Pampas. Idag var det sen hans tur. Efter alla andra hästar så kände jag mig väldigt hemma med honom. Även om det är kul att få rida mycket olika hästar emellan åt så är bekant alltid bekant!

Det blev Pampas favorit terräng runda idag som förlåt för att jag glömt bort honom. För det är exakt det han trott. Vet ni blicken han gett mig när jag hela tiden gått och plocka in en annan häst och gång på gång har han fått bli i hagen. Han kan ju inte förstå varför plötsligt Stella rider honom och inte jag.

Har länge funderat på att börja rida Pampas på hackamore i terrängen, idag lade jag på det för att testa. Jag har nog ridit med det en el 2 gånger för något år sedan och då funkade det bra. Så även idag, jag vet inte om Pampas var glad annars bara el om det var för bettet skull men han var så ivrig men endå så lydig! Hackamoret funka bra alltså! Tycker som så att eftersom han är så snäll så kan det vara skönt för honom att gå utan bett ibland, samt att för mig är det åxå skönt när man inte behöver tvätta bettet efter ridning ;)…vadå lat..? Dessutom säger ju proffsen att man kan aldrig byta bett för ofta, vissa byter bett varje dag på sina hästar. Jag är dålig på att byta bett om det funkar med det man har. Funkar det inte provar jag mig däremot gärna fram. Mina favoriter är gummi bett. För att det är behagligare för hästen och varmare på vintern! Men ibland tar gummi modellerna slut och då måste man ju välja annat.

Jag och Monica har nu ridit Macarena på Pessoa bett, först provade vi pessoa i gummi men det funkade inte, så nu har hon ett vanligt två delat pessoa. Vi skulle vilja ha ett tredelat så om någon har att sälja billigt köper vi! Sen kommer Monica prova att rida med Bauher bett på plan, då hon sa att hon täcks inte fara på Jepas timme med ett Pessoa bet 🙂 , haha! Varför månne?! 🙂

Tror faktist att Lalle borde provas med hackamore åxå, kan vara hans dragande skulle sluta. Men med honom måste vi testa oss fram på åkern och plan först så inga olyckor sker ute i terrängen! Lalles galopp var bra idag, den har inte varit så här bra på hela förra veckan som jag red honom, det måste väl betyda att massören lyckats få bort någon spänning som orsakat detta!

Lägger upp en kort film när jag red honom idag. I början av filmen ser ni hans eländigt dåliga skritt, kort, taktig och spänd. När man får ner honom på tygeln blir den genast bättre. Men när han går så som han gör i början förvånar det mig inte alls att han är spänd bakom bogarna!

Eftersom han var ledig igår var han lite extra på tårna idag. Det behövs tyvärr bara en dag ledigt och han är dynamit Lars följande dag. Eftersom plan var hård så galopperade jag inte just alls. Det lilla jag tog vara bara för att känna på hur den var! Skänkelvikningarna trampar han väldigt fint i kors men halsen vill lite svajja hitåt och ditåt, det behöver mera övning!

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s