Stållis

12650971_484290375092428_1144011051984357684_n

Jag är en riktig katt mänska, jag har alltid haft katter och kommer nog i mån om möjligt alltid ha! Just nu är det Stålle som tagit mitt hjärta. Före vi flyttade hit till vårt egna hus har jag bara haft en katt åt gången med ett undantag när vår första katt fick ungar och vi höll en. Den dog halvt år gammal 😦

Som mest hade vi 3 st katter, Dolly, som försvann och så Mymlan och Stålle. Fast det är orättvist så har Stålle alltid varit kärast. Jag kan inget åt det. Han är mitt barn, han är så personlig och så klok och så tam. Vet inte vilket ord jag skall använda men han är nästan mänsklig 🙂

Eftersom det är alla hjärtans dag och han är mitt hjärta, en av dom så ville jag göra det här inlägget om honom!

12666445_549787511854729_1710494859_n

Stålle, Tållis, Tottii, Puttis listan är lång på namn som han har. Kärt barn har många namn visst? Han är en helt vanlig bond katt vad vi vet. Alla veterinärer som sett honom tycker han är väldigt fin och undrar vad han är för ras då han har lite annorlunda färg och GRÖNA ögon. Han kastrerades som väldigt ung så han inte skulle fara iväg på äventyr, förra katten( norska skogskatten gjorde det och blev överkörd) och så lärde jag honom från liten att komma när man ropar.

Jag är livrädd varje dag han är ute, speciellt sommartid att han inte skall komma hem en dag, att något har hänt. Jag är jätte glad att han är inne nästan hela tiden nu vinter tid men har endå inte hjärta att ha honom som inne katt. Katten skall vara ute! Med vissa undantag, det finns det alltid. Men jag kan inte stänga in honom bara för att om det händer något, då är han inte lycklig. Han kommer dock in VARJE natt, där är min gräns, då alla tidigare katter råkat ut för något på natten. Men han är katt och skall leva katt liv och det innebär tyvärr en del faror. Jag bara BER att det inte händer honom någonting och att han skall få dö av ålder INNE!!!

Att han sen är bortskämd behöver jag kanske inte berätta, det blir ju bara så. Han är kung i huset och har sina rutiner och platser där ingen annan ligger på! Allt går på hans villkor och när vi planerar in något program görs det alltid i tanke på Stålle! 🙂 Han är alltid med på ett hörn!

Egentligen är han en riktig mamis fast han loss vara tuff när andra ser på 🙂 Stålle♥

Det här blev ju ett bonus inlägg, trodde jag inte skulle hinna till datan eller orka, men här sitter jag nu! så glad vändag igen en gång!

Annonser

2 reaktioner på ”Stållis

 1. Håller med dej att alla katter ska få vara ute! Jag ser bara ej några undantag ens på det. Om de är nyopererade så kanske de måste vara inne ett tag men ej annars. Om man är rädd att de ska rymma och ej vill låta de leva normalt katt/djur liv så kan man lagar en stog galler inhägnad åt dem. Den ska då vara både bred/lång/hög. Det är ju exakt samma som att man ej sku släppa ut sina hundar. Finns det nån som har hindar som innedjur? Joo i jenkkina och i Ryssland där finns teacups hundar som går på toa i låda. Man kan ju även gå ut med katten i sele. Ingenskillan bara det får komma ut.
  Visst är det ju en risk att de blir under bil, eller att nåt annat händer. Men de har ändå fått leva ett värdigt liv och ej bara vara innomhus och stirra ut genom ett fönster.

  Och Stålle har väldigt fin färg. Å så kan han ”sitt” när han får nåt gott 😄

  Gilla

  • Just d glömde jag ju! Han kan sitta när man säger åt honom 🙂 Jo en stor bur e ju bra lösning. Jag sku int sätta in en katt i en bur som blivi van att vara lös ute. Men en katt som man vänjer som liten e d bättre än att bara vara inne. Mitt undantag me att katten går lös ute är om dom sku va invalider på någo vis. Typ ha ett ben fö lite el på någo annat vis int kan ta sig undan faror som en frisk katt. Men stor bur är bättre än koppel tycker jag definitivt!!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s