Att förbereda resan

Som jag nog nämnt förut så är det ett helt projekt att resa iväg när man har stall hemma. Det är mycket som skall planeras och förberedas. Inte bara för just den tid man är borta utan även vad som händer före och vad som skall hända efter. Som ex skall jag nu se till att alla hästar har nya skor på fötterna så att det inte blir just då jag är borta, foder skall skaffas, ja allt behöver gås igenom så att det finns av allt och att det är möjligaste minsta att göra medan jag är borta! Kommer det snö måste någon komma och ploga, sanda om det blir halt o.s.v. Som vanligt så flyttar Monica in här och sköter det mesta, men eftersom hon jobbar på dagarna så kommer jag ta hjälp av andra åxå för att spara på jobben åt henne. Skulle inte Monica ställa upp och bo här skulle jag aldrig resa iväg, el jo min syster var ju tidigare ett alternativ men inte just nu då hon har lilla Minou! Jag måste ha någon här som jag vet att klarar detta till 100% och känner hästarna. Annars kan jag inte ta semester och koppla av!

Att vi valt att resa i Mars är av två orsaker

  1. för att det är börjar bli vår när man kommer hem, man förkortar vintern lite och
  2.  för att värsta vintern troligtvis är förbi och det förhoppningsvis är lite lättare att sköta allt.

Stella har lovat att sköta Elli medan jag är borta, hon tar in henne och borstar samtidigt som hon rider Lalle. Hon kommer åxå rida Pampas vissa dagar. Jag har lite hoppats på att Linda kunde ta Pampas nån dag och sen Monica vad hon hinner och ork! Macarena och Stella är ju åxå hästar som är på min nacke så allt det flyttas över på Monica 🙂

För varje dag gör jag upp ett schema, vem gör vad och vem rider vad, varje dag timme för timme. Det är enda sättet jag kan koppla av när jag vet att det sköts som om jag själv vore på plats.

Jag vet inte om jag skall önska plus grader el minus, är det minus blir det jobbigare för dom att sköta vattnet och att städa skiten från sand delen i hagen medan det är lättare med höet igen! Sen är jag alltid lite orolig för att dörrarna står på vid gavel  i kalla temperaturer, det har ju hänt genom åren så jag har mina skäl. I Januari i år lämnade någon wc dörren på glänt när det va minus 25 grader ute.!!!! Varmvatten beredaren frös så det kom inget varm vatten på ett helt dygn plus att hela wc byttan var en enda is klimp. Nu skulle man ju inte  ju inte tro att det blir så kallt. Men oberoende så tycker jag inte om att elda åt kråkorna och att hålla sadelrums dörren fast är åxå mycket svårt!!!

Men sen när jag väl är på väg så måste man bara släppa allt och koppla av, för det är väl det som semester är ?! 🙂

 

Annonser

2 reaktioner på ”Att förbereda resan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s