Lalle och Inez förtjänst

Imorse var jag fortfarande lite down. Ännu när jag longerade Pampas hade jag ingen lust att motionera resten av hästarna. Jag hade ingen lust att rida Pampas heller men han måste ju komma ut så jag longerade. Han gick jätte fint. Åkern är jätte bra att rida/ vara på nu igen.

Jag var länge i vale och kvalet vad jag skall göra med Lalle, jag bestämde mig för att rida trots allt. Det är många dagar sedan jag red honom. Jag red på den åkern som ser ut som en enorm ridplan. Den har alltså två långa raka sidor och två korta. Jag red precis som på plan bara att på åkern. Hela ridturen gick ut på att göra övergångar. Skritt -trav-skritt. Sen trav-galopp-trav. Han blev lite ivrig som alltid i galoppen så gick tillbaka till skritt-trav en stund. Han gick så fint efter det här. Förvånansvärt bra då han var ledig igår. Sen fick han galoppera flera varv i en lugn galopp. Jag bara satt och höll stadiga händer. Gjorde åxå två st helt fläckfria galoppombyten!! Han kommer bli en fin häst ännu den här Lars. 

Mitt humör svängde här. Jag var glad igen och fick rid inspisen tillbaka. Så jag tog Inez. Vi har pratat med Satu att prova andra bett på henne. Hon är så stark att hon bara drar iväg med oss. Idag provade jag ett gummi pessoa bett. Red på åkern och började precis lika som me Lalle. Övergångar och mera övergångar. Fick jobba ganska länge i traven förrän jag var nöjd,hon var lite orolig med huvudet ännu. Men sen i galoppen, vilken dröm!!!! Jag hade ingenting i händerna och jag kunde låta henne galoppera i ett ganska frisk tempo. Ingen känsla av att hon sku sticka iväg el att hon drar mig ur sadeln. Helt som med Lalle så bara satt jag och höll händerna stilla. 

Ännu nöjdare efter det här! Tack Inez och lalle❤️

Vet ni vad gjorde här om dagen då.? Beställde hem en hö häck i allafall. 😊 . Den kom redan idag, och vi satt ut den i hagen. Ganska passlit eftersom de skall bli snöklott under helgen. Stella, Codon och Tuikku har ingen ordning med sitt höätas. Dom kastar omkring sig d och i vått väder blir det förstört. Nu hoppas jag det här funkar! Gör det d så vet jag att jag kommer köpa en till. 😀 den här kostade bara 300€….

  
Nu var ju balen redan sönder när vi satt den dit men nästa bal skall bli kiva att se hur dom tänker äta den! Jag hoppas jag inte satt ut pengarna i onödan…😗

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s