Fredag kväll

Jag tänkte lämna oskrivet, klockan är mycket och jag borde lägga mig så jag sku få tibaka sömn timmarna jag missade förra helgen. Jag va på god väg torsd fred natten så skulle borde hålla d. Kvälls stallet blev lite senare åxå för vi var i karis. Där bjöds det på taco och mycket prat, Linda och Jocke kom hem från sin semester.

Idag var dagen jag väntat på. Jag rök ihop med Stella ikväll. Eller vänta har jag inte gjort men jag visste att d skulle komma snart. På dagen hade jag ut henne som handhäst me Macarena och hon var fjantigare än normalt,bet korven hela tiden och var irriterande. Ikväll skulle hon inte gå bredvid mig utan efter Codon. När jag ba henne stanna bara gick hon vidare. Jag la in Codon och ba Stella backa. Nej sidu, det kunde hon ju inte….ja och där börja d…

Marie och Pippi va på åkern samtidigt som jag red, el dom sluta just då. Så jag ba Marie hjälpa mig med att byta Stella mot Elli så jag inte behövde hoppa ner mellan varven. Så nu fick jag båda motionerde på det här viset. När jag skulle skritta av dom två sista på vägen fick Macarena fnatt. Hon skulle inte gå bort från stallet mera. Hon tyckte väl hon gjort tillräkligt. Vi var ner i diket och på två ben och ja jag vet inte var och med Elli som handhäst! Hon är nog bara bäst, hon må vara en bomb när hon motioneras men annars är hon värdens coolaste. Hon bara stod där och följde efter korven som trassla hit och dit. Elli tog ingen stress😍 hon såg ut som ett fråge täcken och så söt så jag bara skratta tillika som jag övertalade Korven att vi nog går lite längs med vägen.

Efter det här red jag Lalle barbacka och med hackamore, Pampas med grammaner och övade galoppombyten på rakt spår. Konstigt nog går det så mycket lättare med grammanerna.!?. Och till sist ännu Inez som tog pessoa betet ännu bättre idag.

Vi har lite planerat åka och hoppa me Inez nästa vecka, tills dess skulle jag behöva komma under fund med hur jag skall rida henne med bettet. Man måste vara JÄTTE lätt på handen och ge ett bra stöd. Jag måste öva korta och länga galoppen utan att hon exploderar/ blir arg för att man bromsar. Om åkern tillåter nösta vecka skall jag nog lägga fram några bommar att träna på. Se stegen och känna på hur mycket man kan ta i före och efter hindret.

Bilderna har Ida fotat.

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s