Mera bom övningar och manege besök

Fortsatte med bommar idag, byggde om det lite ( el Marie gjorde d) så att det var mera galopp övningar nu. Det är sen konstigt med Pampas, fast dressyren spelar så glömmer han allt när man skall gå över en bom. Egentligen är bommar mycket svårare för honom än att hoppa 1 meters hinder. Han vill vingla och krulla sig hit och dit. Dessutom glömmer han vad broms är och att vara lätt på handen. Så mycket grammatik har det varit dom här två dagarna. Jag vill att han skall gå i lika fin form som utan bommar. Sen när man hoppar hinder är han inte heller stark och då finns det broms. Men bommar, aj aj va svårt!

Pinade mig själv åxå med att rida utan stigbyglar, fick ide´n när jag kollade på Stella och Lalles timme där alla utom Stella skulle hoppa utan stigläder 🙂  Bra för magmusklerna!

Före jag red hemma var vi iväg med Inez till Billnäs och hoppade. Vi började med bommar i trav och galopp och sen lyfte vi till små små hinder. Tills sist hoppade jag en bana på 75-80 cm. Satu tyckte det gick super bra och är själv nog nöjd åxå.

Vad som behöver jobbas på är nog det som händer mellan hindren, el kanske mest efter. Ibland fick hon lite bråttom iväg och ”faller” i kurvorna. Sen blir det lätt fel galopp eftersom hon har ena varvet betydligt starkare! Dessutom kan hon lätt stanna och med det här bettet får man vara försiktig att inte ta i för mycket, då tror hon det betyder stopp. Så behöver hitta kontakten med henne. Hur mycket jag vågar ta i, och hur mycket skänklar jag kan lägga på. Skänkel betyder ju mycket fart för henne 🙂

Men Inez gillar att hoppa och gör det bra, med lite träning kan vi nog komma igenom några tävlingar i år! Kanske Lalle och Inez kan gå samma klasser till att börja med!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s