Match show

Regnet störde faktist inte alls idag då match showen hölls i manegen. Vi var alla torra och nöjda fast regnet braka ner där ute. Den här match showen var HELT annarlunda en tidigare showar jag varit på, och skall jag vara ärlig förstår jag mig inte alls på det här systemet. Tänkte berätta för er hur det gick till och hoppas någon som läser det här kan berätta för mig varför det är just så här.

Vi var 7 unghästar,alla visades skillt men sen delades vi upp endå så att 1&2 bedömdes ihop, samma 3&4 och sen 5,6&7 i en sista grupp. Så när 1&2 hade visat upp sig fick den ena hästen med bättre poäng en röd rosett och ettans pris medan den andra hästen med sämre poäng fick en blå rosett och tvåans pris. Samma i dom andra grupperna bara att där vi var 3 st, som stella var med i, fick två st röd rosett och en blå. Elli fick i sin grupp den röda rosetten och Stella fick i sin grupp röd rosett. Sen skulle det väljas den bästa ut av alla dom som fått röd rosett, som gick till BIS. Så här långt är jag med ännu! 

Men sen skulle det ännu väljas ut en till BIS av dom som fått blå rosett, alltså dom som förlorat mot dom med röd rosett!!!??? Why!?

Om dom fått sämre poäng än alla dom med röd rosett, varför skall dom vidare till BIS? 

Det andra dumma var att dom berättade ingenting om hästarna som var inne och bedömdes, man fick inte höra några poäng alls, bara sina egna sen när utställningen var slut. Så man vet ju inte alls vad ex vinnaren hade för poäng, vem blev två, trea o.s.v.

Varken Stella el Elli kom vidare till BIS, jag vet bara att dom fick röd rosett. Jag har ingenting att jämföra med. Jag hoppas dom lägger ut resultaten någonstans, annars vet man ju inte alls hur det gått för en…

Någo dåliga resultat och bedömning fick dom endå inte, skall berätta vad det står på papret.

Stella

 yleisvaikutelma 8.0 – hyvä ratsuhevostyyppi

Käyntiliikket 8.5 – tahdikas, matkaavoittava käynti

Raviliikkeet 8.0 – hyvä ravi, hyvä työntö takaa, ahdas takaa

Runko 8.0 – sopusuhtainen, syvä runko, hyvä säkä, hieman lyhyt lautanen

Jalat 7.0 – hento luusto, pitkät vennot vuohiset, tj pihdissä

Kaviot 7.0 – matalapohjaiset

Pää& kaula 7,5 – ilmeikäs pää, lihaksikas, hieman leveästi liittynyt kaula

Käyttäytyminen 8.0- hyvä!!

Hevosen ja esittäjän yhteistyö 8.0- hyvä

Jag håller nästan helt och hållet med allt här, förrutom att jag tycker pää ja kaula borde vara högre poäng, och hovarna är ju inte hennes bästa så det kunde vara sämre. Att det är samma poäng som benen fattar jag inte alls. Om man ska jämföra med det dom sa på kyvyt esiin så va ju hennes ben så fina.. Det andra jag reagera på va att på kyvyt esiin tyckte dom hennes trav kunde ha mera power bakifrån medan här tyckte han det va bra. Och här tyckte han hennes bak var ahdas och på KE var det tvärtom😀 

det jag blev glad över här var att hon fick bra poäng för skritten eftersom den var spänd på kyvyt esiin. Jag vet ju att hon har en bra skritt!

Sen Elli. Till att börja med sa domaren att hon är allt för tjock 😀 att han har svårt att bedömma henne rätt 😀 ups…jag veeeet nog att hon är rund om magen, det har hon alltid varit. Enda sen hon var 1 år gammal. Jag vet åxå att det inte är hälsosamt, men jag börjar nog inte banta på en växande unghäst bara för att föra henne på en utställning😀. Sen när hon skall börja ridas ordentligt måste jag ta tag i saken!

Till poängen

Yleisvaikutelma 7.5- melko hyvä ratsuhevostyyppi, hyvä tammaleima

Käyntiliikkeet 8.0- matkaavoittavat tahdikkaat käyntiliikket

Raviliikkeet 7.0- kevyt tahdikas ravi, kuitenkin ahdas

Runko 7.5- vahva syvä runko, pitkä lapa, hyvä säkä, pitkä kattomainen lautanen

Jalat 7.0- kuivat, sivuttaissiirtymaa vennokkot vuohiset, melko hyvä asentoiset

Kaviot 7.5- melko hyvät

Pää ja kaula 8.5- kaunis pää, hyvämutoinen kaula

Käyttäytyminen 7.5- kiltti hieman rauhaton

Hevosen ja esittäjän yhteistyö 8.0- hyvin esitetty.

Ursäkta stavfelen som finns på finskan,har lite svårt att tyda va det står på pappret…

Med tanke på att hon var tjock och svår att bedömma har hon ganske jäkla bra poäng tycker jag. Stort smile för skritten. Som jag någon nämnt så skrittar hon ju sällan,men när hon går så har hon en lååång skritt! 

Glömde fota nästan helt och hållet men en par bilder på Ellis fina hals och huvud som fick hela 8,5 poäng har jag.

Annonser

5 reaktioner på ”Match show

 1. Inte passar den där typen match show hundar heller. Det är helt idiotiska ”regler” när man bedöms parvis emot varandra. Då kan ju två helt urusla hundar ställas mot varandra. Då måste ju ena få rött fast den ej är värd det. Sen ställs två super fina exemplar emot varandra å då måste ena få blått. Så det där är lika dumt hos hundar som det är mot hästar nog.

  Gilla

 2. Lite knepigt lät det ju… Nää jag gillar gamla hederliga poängsystem eller bedömningar.. Sådant man förstår sig på. Roligt att ni fick bra kritik hur som helst 🙂

  Gilla

  • jo då vet man åtminstone om man är bra el dåligt. Fast jag förstod att match showen är gjord just för dom som inte är så bra 🙂 på det där viset kan även sämre klara sig 🙂

   Gilla

 3. Uppdate. Jag fick höra efter att jag skrivit det här igår att den här typen av match show är från början gjort åt hundar och passar dom. Sen ha dom bara flytta över samma system ti hästar viket då kanske inte e så smart. Jag fick åxå höra att har man sånt här system med röd och blå rosett skall man inte få poäng som vi fick. Så det blev lite kors om tvärs me reglerna här. Dom andra typ av match showerna jag varit på tycker jag funkar mycket bättre, men man kan kanske inte kalla det match show då. Borde heta någo i stil me utställning..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s