Föl feber

Trodde inte jag skulle vilja ha fler föl just nu faktiskt, men lite förväntansfull har jag varit nu då betäckningen är aktuell. Macarena är idag betäckt första gången och på Torsd sker det pånytt! Sen ännu eventuellt på Fredag el Lörd. Det första jag fantiserar om är hur fölet ser ut, vilken färg blir det? Högst troligen kommer jag få en fux! Eftersom det är en stark gen. Andra alternativet är väl såklart skimmel el fux skimmel. Inte bara för att Pampas är det utan för att Macarenas far Irco Mena är skimmel och Macarenas mamma är fux -skimmel. Tredje alternativet är en brun med svart man och svans eftersom  Pampas far, C.E Magnum är sådan och Irco Menas far, Irco Marco är brun. Gud vad råddigt det blev nu, det är ett evigt pussel med dom här färgerna. Blir inte klok på dom 🙂 För mig spelar det faktist ingen roll. En fux skulle ju vara bra så har jag typ en av varje färg  😉 Finns det någon färg kunnig där ute som kan tippa färgen på fölet så lämna en kommentar!! El ja, har vem som helst någon gissning så säg till!

Det andra jag fantiserar om är typen. Men nu då jag har Stella som ett levande resultat tror jag att jag vet resultatet. Fölet kommer bli minst lika stor och eventuellt lite kraftigare. Jack är ännu ett levande exempel på hur halvblod – arab korsning blir.

Hingst el sto då? I det här fallet skulle jag faktist villa ha en hingst. Mest därför för att jag vill ha en Pampas 2.a. Kan inte fantisera mig om hur ett sto skulle vara som Pampas 🙂 Jag har aldrig annars haft någon skillnad och endå  har jag hittills bara fått ston, Pandora, Stella och Elli. Så nu när jag vill ha en hingst får jag väl ett sto till…

Snart borde det komma en liten Pampas till värden, lilla ponni stoet som var här i fjol skall föla i Maj! Det kommer minsann bli ett smäckert litet föl!

Ännu om betäckningen så skall jag nämna hur bäst Pampas har blivit på det här. Det går så lugnt och fint till. Han har helt klart lärt sig med åren. Som idag så ledde jag honom fram till Macarena där han snusa på henne och kollade läget. Han väntar till stoet visar att det är ok och så hoppar han mycket försiktigt upp! Jag bara står bredvid (ja håller i svansen) och väntar. Efteråt när stoet går bort är han sååå nöjd med sig själv. Duschen gillar han inte så mycket men låter mig endå snällt tvätta honom. ( sköljer alltid av honom mellan benen för hygenens skull)

Det andra stoet som är här kommer troligt vis få åka hem utan någon lycka. Dom får helt enkelt hämta tillbaka henne sen då brunsten kommer igång..

Annonser

4 reaktioner på ”Föl feber

 1. Oj, håller tummarna att de lyxas!! Så härligt med föl 😍 o va e int bättre om de skulle bli en liten junior Pampas 👌

  Gilla

  • ja om det blir hingst så hoppas jag fölet får heta Splinters No fear :)!! Har så länge tänkt på det namnet! Blir det sto så måste jag få en massa namn förslag! men vi skall kanske vänta och se om det alls blir nå föl först 🙂

   Gilla

 2. Jag tror faktist du nu får en fux hingst. Visst bakom stoet finns mycket skimmel i olika nyanser men fux är så jäkla starkt ändå så tror på det. Fux var nästan den sista färg jag trodde Jack skulle fått men ack så fel jag hade.
  Arab och halvblod är en jäkla bra kombination annat att dom är omöjliga att ge lugnande åt. Dom har för starka hjärtan 😂😂😂 *skämtar*
  Lycka till med betäkningen och dräktigheten.

  Gilla

  • jag trodde inte heller jack skulle bli fux, men där ser man hur stark den genen är! Har aldrig lugnat Stella ännu så vet inte hur hon reagerar på medlet, men någon dag skall vi ta reda på! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s