Sista Maj

Vilken otroligt fin Maj månad vi haft. Hoppas bara det här inte är enda sommararen vi kommer ha..

Minns ett annat år som Maj var super fint och så var resten av sommaren bara skräp. 

Pampas är inne på sin andra vecka som avels hingst. Och ännu är det inte klart. Macarena betäckte vi sista gången på Söndagen och nu är det Flandas tur den här veckan. Hon bestämde sig för att bli brunstig i sista minuten.

Macarena har fortfarande inte slutat brunsta,el vet inte hur det är idag då Pippi och hon nu är på bete men igår pissa hon vilt ännu. Det får jag se nu sen då jag söker bort dom från bete senare idag. Det räcker att hon går förbi Pampas för att veta hur det står till. Jag hoppas hon slutat nu för annars har nog inte betäckningen lyckats. 😒  Å har den inte lyckats nu så ser det dåligt ut för chanserna att det kommer lyckas.. Jag hoppas annars åxå den skulle sluta nu så dom alla kunde gå ut på bete samtidigt på heltid. Hittills har dom varit på bete halv dag och halv dag.  Jag har haft dom här uppe helt på flit av den orsaken att det är lättare att hålla koll på brunsterna. Men nu då det är så fint väder vill jag få ut dom på heltid. 

Det här är bästa tiden för dom när det ännu inte är någo kräk som stör dom. Jag vet att många har redan problem med kräken men här har vi inget! Det är fördelen med den här platsen när det alltid blåser/ fläktar. Just nu sitter jag ute på trappan och ser ner på hästarna, inte en svans viftar.

Pampas har jag inte ridit på hela veckan och kommer inte gör det heller före Flanda åker hem. Att betäcka nästan varje dag i två veckor tar på krafterna. Jag red på plan en dag i förra veckan och hans koncentration var på noll, efter d prova jag att bara gå ut och skritta men det gillade han inte heller. Så jag bestämde att han får vara tills betäckningen är över. Hur det blir med ponnin vet jag inget om, har inget hört av dom så får vänta lite och se med det ännu.

Pampas har fått vara på bete en timme åt gången,mer har han inte ro till då flickorna är uppe vid stallet. Dock är det mycket roligare att springa omkring än att äta…


Efter den här veckan får åxå Stella och Elli sommarlov. Kommer rida Elli sista gången på Torsdagen och Stella idag el imorgon,beror på hur jag får terräng sällskap. Dom har varit jätte duktiga båda två och nu ska dom få växa över sommaren i lugn och ro. Det heter ju att unghästen skall ha lika länge ledigt som den jobbats. D.v.s i vårt fall skall dom vila juni, juli och augusti när dom ridits mars,april och maj. Båda flickorna har ju varit igång hela vintern nog men bara för att sysselsätta dom, inte inom skolningssyfte.. Högst antagligen kommer dom vara lediga hela september ändå, beror på vädret och hur länge dom kan gå på bete.

Det bli tyvärr ett bildfattigt inlägg igen, Enda bilden jag har kvar i telefon är den här på Elli som sover dagssömn. 


Ni ska ha en fin Juni månad tills vi hörs igen.🌹

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s