Midsommar veckan

Ifjol vid midsommaren flyttade kaninerna in i sitt nya hus, nu ett år senare håller vi på att bygga ute bur åt dom. Efetrsom här rör sig så mycket vilda djur kommer jag inte ha dom ute på natten. Så det blir en dörr med lås som jag kan stänga om jag vill att dom inte går ut alls. Vintertid om de e dåligt väder får dom inte heller vara ute. 

Så har jag även planerat att lägga ihop Frasse och Adele snart. Jag har redan några som reserverat ungar om det blir något. 

Här om kvällen fick alla kaniner en genomgång, trimning av pälsen& klippta klor. Franskisarna  är det mest jobb med och jag hade bett hjälp av Monica. Dom är så stora att d e knepigt att göra allt själva. Dino speciellt är både tung och lång i kroppen och mycket stark. Men Monica är van med kaniner och hantera dom bra så det gick hur smidigt som helst.


Lalle och stella var på sina första dressyr tävlingar förra Söndagen, vi hade inga förväntningar, dom tränade exakt en vecka före 😗 målet var att hållas inom staketen. Lalle var riktigt riktigt spänd hela banan men skötte sig trots det helt ok. Dom blev godkända med 56,90% och mycket erfarenhet till igen. Roligt bara att dom vill utvecklas.

Den här gången vill jag tro att Macarenas betäckning lyckades, åtminstone funkade brunsten som den skall, hon avbröt den själv efter tredje betäckningen. Senast betäckte vi fyra gånger och endå brunstade hon efter det. Så nu tyder det ju på att d lyckades. MEN har inga förväntningar före om en par veckor igen när man ser om det kommer ny brunst. Blir hon brunstig igen får det vara, då tror jag inte på att hon kan bli dräktig. Då måste jag till nästa år hitta ett annat sto, kan ju inte bli utan föl nu när jag räknat med att få ett..

Pampas är riden väldigt till och från nu, efter Macarena trodde jag att han kunde börja ridas som vanligt men det kom ett ylläri sto i sista minuten så betäckningen har fortsatt😀 lite dressyr träningar har han fått stått ut med trots det här. Här ser ni honom med ny ryttare på ryggen. Mer om detta nästa vecka.


Till hösten söker jag nu någon som vill stalla upp sin häst här. I första hand en häst som är sjukledig/sjukpensionerad el bara pensionerad/halv pensionerad. I andra hand sto med föl, unghäst el sen två st ponnin/små hästar som vill gå på pihatto. Jag tänker kolla och se om det finns intresse för det här då jag skulle trivas bäst med det. Jag har inget måste att ta hit någon så ger mig friheten att kunna välja. 😀  om jag själv får föl skulle det ju va nice med en fölkompis, annars skulle jag gärna starta upp ett pensionärs hem för gamla hästar, sköta ridningen på dom el åxå rehabilitering. Med möjligheter att vara mycket ute och kunna få fritt hö tycker jag platsen och stallet skulle passa till det här. Vet ni någon som skulle passa in på det här så berätta vidare!

Trevlig midsommar🌺

Annonser

4 reaktioner på ”Midsommar veckan

 1. Trevlig midsommar 💞

  Pampas går väldigt fint på bilden. Fast det är bara en bild så ser man drivet. Hans form ser fin ut. Var det kanske Jessi hon heter som rider, nå men i alla fall ser hon inte alls för stor ut på Pampas. Det är konstigt att man inte känner sej stor på honom fast man i självaverket skulle vara för lång.

  Lycka till med Macarena, håller tummarna 👍🏽

  Dina kaniner har nog ett lyx liv måste jag säga. Tänk om alla kaniner, marsvin, hamstrar å råttor å vad allt det finns för burdjur skulle leva så där ”stort å fritt”.

  Gilla

  • Kaninerna har väl lite onödigt stort😀 men vi tänkte som så att huset kan funka som förråd ifall kaninfarmen slutar vi nå skede.
   El för följande familj som flyttar hit!
   Pampas gick fint på slutet när han fatta ideen. Fortsätter det på samma linje att dom förstår varann kan det inte annat än bli bra👍
   Trevlig midsommar och hälsn från tallin och regnvädret

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s