Inne dag – regn

Jag satt precis ut ett inlägg på FB om att Nova behöver en ryttare när han kommer hem i September.Det är inte klart exakt när han kommer ännu men tänkte att jag är ute i god tid med att söka hjälp. Det dumma är ju att man inte kan provrida nu men jag kan ju alltid se om det finns intresse! Det skulle vara fråga om några gånger i veckan, helst en dressyr ryttare som skulle vilja träna och tävla.

När jag sökte efter bilder på Nova att lägga ut på FB så märkte jag att jag har nästan bara hopp bilder på honom, inga dressyr! och märkte dessutom hur jag stundvis saknar honom. Min lilla svarta piru 🙂 som är som en hundvalp mestadels. Och så vacker ♥

Så om intresse finns för att hyra häst inkommande vinter så hör av er till mig på stallsplinter@gmail.com el ring 0407195278

På tal om dressyr så skall Pampas idag igen till Jessica i Broby och träna dressyr. Tidigare gånger har vi varit ute och idag skall vi prova vara inne i manegen. Passar ju super när det regnar! Jag tänkte vi skulle prova och se om han kan koncentrera sig bättre där inne. På Brobys stora ridplan finns det så mycket att se på när det går hästar i alla knutar och hästar som kommer och går.. Innanför fyra väggar kan det inte hända lika mycket 🙂

Sen till något annat, jag väntar med spänning på Macarenas följande brunst, det finns ett litet litet hopp kvar att hon kan vara dräktig. Förra brunsten som kom allt för tidigt varade bara 4 dagar, vilket är kort tid för henne. Minst en vecka brukar det vara. Ston kan ju vara dräktiga fast dom brunstar efter betäckningen. Men kommer det en till brunst nu så då tror jag inte mera på det. Ifall hon inte brunstar så tar jag ut en veterinär och ultrar henne för säker hets skull.

Ylläri stoet som jag skrev att kom på besök före midsommaren är högst troligt dräktig. Hon borde ha börjat brunsta redan förra helgen, hon visar dessutom bra sin brunst så det skall vara otur om det inte lyckats. Sen finns det ju alltid risk för att dom kastar fölet men som det nu ser ut kommer våra ”grannar” få ett litet Pampas föl i slutet på Maj nästa år! Många av er vet vems sto jag talar om men för er andra så är det ett skimmel halvblods sto som dessutom stått här i stallet förra året. Jag kommer bli väldigt avundsjuk ifall det föds en liten Pampas…el liten blir fölet nog inte eftersom mamman är STOR!

Det andra stoet som var här i våras som inte visade någon brunst täcken och till sist fick kiima piikki är tom. Förvånar mig inte det minsta, ston som brunsten inte funkar bra på blir sällan dräktiga ens med piikki. Det är som Anna (veterinär) säger att det är naturens sett att sköta det. Stoet har inte visat någon brunst sen hon åkte hem härifrån och ägaren har börjat ge upp hoppet låter det som. Dessutom har hon stora problem med att hitta skjuts då hon inte har egen bil och släp.! Jag tycker såklart det är jätte synd. Jag skulle gärna se hur fölet hade blivit. Ingen skillnad vad stoet är för häst så tycker jag det är jätte intressant att följa med resultaten.

Kaninerna har fått sin ute hage klar, dom är överlyckliga över den och jag kan sitta och titta på dom hur länge som helst. Idag får dom endå lov att hållas inne, här öser ner som bäst och det är passligt att låta gräset växa lite ifred!13652768_619969244836555_903542516_n13713285_619969221503224_1403076236_n13705085_619972768169536_1110012165_n13706277_619972864836193_1091326232_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s