Augusti

Redan inne i augusti 😢 men tur är hela augusti ännu fullproppat med roliga program. Nackdelen är att det går så fort när man har roligt. Eller hur är det man säger!? Så här är det ju alla somrar. Den hinner bara börja förrän man fattar att det mittiallt är höst igen. 

Igår var Lalle och Stella på tävlingar, planen var att hoppa deras första gemensamma 70 cm bana utan att ta en mindre klass före. Lalle sprang förbi 2ans hinder och så tror jag kusken glömde banan lite för hon red fel väg till treans hinder och blev då diskad. Som tur fick man hoppa banan klart förde och det gjorde dom felfritt! Så utan det lilla missödet var det en ok bana. Vi hade tänkt lämna det där men bestämde i sista sekund att anmäla till 80 cm. Eftersom banan var det samma, bara lite högre hinder så var det perfekt att göra debut på den höjden tillika. Höjden är ju inte problemet mera för Lalle, jag har hoppat honom hemma men dom tillsammans har inte hoppat en 80 cm bana ännu. Eftersom Lalle for så modigt genom 70 cm och Stella sa att hon ville hoppa så bestämde vi att prova. Första hindret rev Lalle men resten av banan gick hur fint som helst. Han var nog inte helt skärp och märkte kanske inte att det var högre. Men sen blev det annan attityd och hovarna var högt över hindren och han gjorde höga runda hopp. En andra plats blev det dessutom för dom💪🏻. Vi är sååå stolta över Lalle, jag kan inte annat än komma ihåg hur livrädd han var för hindrena i början och se nu på honom! Vårt mål är nått, jag säger nu vårt fast det är Stella som tävlar för ja ni vet ju hur mycket jobb jag lagt ner på honom. Och jag säger det igen, jag är så glad för Lalles skull att Stella hitta honom. Stellas mål för säsongen är nått, nu får vi bara jobba vidare och se hur högt dom kan ta sig till nästa års säsong!


Jag tycker det har varit jätte skönt att inte tävla i år. Ha sakna det kanske en gång, men nu börjar lite tankarna att snurra kring Stella och Elli. Är förväntansfull om vi kommer ut på banorna redan nästa vår el blir d ti hösten? Nästa sommar får dom vara lediga två månader. Båda två visar redan att dom nog skull vilja börja jobba. Dom vill alltid med upp till stallet när nån annan häst söks därifrån. Hade faktist med dom båda som handhäst för en par veckor sedan. Och Monica har haft Elli med och plockat svamp. Sakta sakta skall jag börja sysselsätta dom. Löshoppa skall vi göra nån vecka och sen kanske longera lite med sadel på en annan vecka. 

Nova kommer hem sista helgen i september tror jag, honom väntar jag nu mycket på, jag vill ti galoppbanan och släppa loss😀 men annars åxå se hur han är att rida nu. Är faktist lite ivrig att prova rida dressyr med honom😊 sen får vi hoppas han passar ihop med hon som är intresserad att hyra honom. För hjälp kommer jag behöva, gärna på den ekonomiska biten åxå..

Annonser

4 reaktioner på ”Augusti

  1. Onnittelut hienosta suorituksesta! Lalle tosiaan kammosi niitä esteitä, mutta sitkeällä ja kärsivällisellä työllä on tullut tulosta. Ja onhan se hieno suoritus onnistua kisoissa! Me taas olemme jymähtäneet paikoilleen, mutta olosuhteista johtuen pysyn itse maassa ja muut voivat ratsastaa siihen saakka, kunnes pääsen taas itse selkään.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s