Pampas vs. Lalle

Av någon orsak sprang stona och LALLE på betet idag. Lite halv hysteriskt och Pampas blev stressad och kom under banden. Det har inte varit någon ström på hela sommaren och det vet ju Pampas! Han hålls i hagen i vanliga fall men när han blir stressad, i det här fallet av Lalle fick han nog. Pampas tål inget som går utom rutinerna, det skall vara ordning och reda och han behöv ha kontroll över läget hela tiden.

Jag hann få lite halvt panik när jag såg att Pampas springer på vägen av och ann utanför betet och Lalle i bredd bredvid men på insidan. Jag gjorde så gott jag kunde för att inte Pampas kulle ta sig in till Lalle men lyckades ju såklart inte. Avstånden var för långa för att hinna med, även med mönkkijän. Till sist for han genom banden in till betet och Lalle. Stona var som tur långt borta och dom brydde han sig faktist inte ens om????.ööööh?  Det var Lalle han hade ögonen på. Vi det skedet stängde jag in Lalle och Pampas på ena sidan åkern och flyttade stona till ridplanen för säkerhets skull. Jag hann inte ens flytta alla stona när jag märkte att Lalle och Pampas slutat springa omkring och stod och LEKTE och myste med varann!!!!! helt sant, dom stod lugnt och lite små nafsa på varann, sådär som föl och valacker ofta leker. Jag kunde ju inte tro mina ögon!!! Pampas som hatar dom flesta valacker står och gosar med Lalle?????????????????????????? Flyttade endå bort alla stona för säkerhets skull och tänkte att jag låter dom hålla på där en stund. Tills sist traska dom efter varann och såg hur nöjda ut som helst.

När Pampas blir uppskärrad får man inte ta fast honom, vilket jag ju gissade att nu åxå var fallet. Så jag gick till stallet för att ta lite mysli i hopp att han skulle vara så snål att han ger fast sig. IGEN förvånar han mig, när jag kommer till porten och ropar så kommer han i trav mot mig, glad och nöjd men vill därifrån??????????!!!!!!!!!!!! Jag vet inte om jag skulle skratta eller gråta över hela rumban. Arg såklart över all drama men så glad tillika över att Pampas är ännu SNÄLLARE än jag kunde tro. Båda två fick lite bulor och små skrap sår och Lalle ett lite större på ena bakbenet. Thats it. Tack vare smällen och svullnaden tog jag bort Lalle för att hålla koll på såret men annars hade nog dom två kunnat gå ihop hur bra som helst. Tänk så kiva för Pampas om han kunde ha en valack som kompis!

Nästa år när jag har alla beten i bruk igen så skulle det vara jätte kul om Pampas fick en kompis! Men det bästa med hela den här rumban är att nu VET jag att Pampas kommer kunna gå med valacker när han blir äldre och eventuellt kastreras 🙂 Det har inte varit helt självklart före nu nämligen!

Det här är ju åxå orsaken från första början varför jag inte vill ha stona och valackerna på samma bete. I år var det dock lite måste på eftersom Lalle är enda valacken och jag inte hade dom stora betes åkrarna till förfogandet. Det räcker att det är en valack med stona så blir Pampas stressad. När dom tidigare om åren varit skillt är Pampas mycket lugnare. och så kommer det fortsätta, stona och valackerna går skillt!

 

 

Annonser

6 reaktioner på ”Pampas vs. Lalle

 1. det är ju det som är så härligt med djur…de upphör aldrig att förvåna en 🙂 tur att allt gick bra, man tänkt ju få morgongröten i halsen här 😉

  Gilla

 2. Ojojoj, vilket kaos. Jag säger bara, TUR att nåt sånt inte hänt när du varit borta och man varit djurvakt. Skulle ju kanske svimma av nervositet! Men Pampas är nog otrolig.

  Gilla

  • Nå det sku vara extrem otur jo, el ännu värre att ingen är hemma. Men när en sån här sak händer en gång på 10 år så tror jag inte det är så troligt att d råkar hända när vi är borta. Hoppas iallafall.

   Gilla

 3. Oj vilken tur att det gick så bra som det gick! Håller tummarna för att Pampas skulle kunna gå med kompis i hagen sen.. det vore ju rena drömmen! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s