23.9-16

Här händer det så mycket så jag hinner inte med. Hela förra veckan var vi bortresta och firade mammas 60 års dag i Kroatien. Efter att vi kom hem är dagarna full proppade och det kommer bara mer och mer program. Massa planer, nya hästar, lite små problem och snart är ju september slut och min vinter periord i stallet kör igång!

Boxarna är i allafall fyllda och stallet är färdigt för hästarna att komma in. Lite smått som att tvätta mat och drick koppar är ännu ogjort men det tar jag samma dag dom kommer in. Vilket antagligen blir på Tisdag eftersom det är lovat regn till Onsdagen.

Jag har bestämt mig testa i en box hur halm pellets funkar, bara för att få klart i om det är bra el inte. Jag behövde bara fylla en box för att redan veta att det är inget för mig. Lägger samma bild som på instagram så behöv jag inte förklara mera.

14458981_655349441298535_992379506_n

Pelleten kan inte bli lika ljus som spånet, inte ens med spånpellet (fast det är lite ljusare än halm) Nu är båda boxarna orörda och spånet blir ju såklart lite mörkare efterhand och pelleten kanske ljusnar aningen när den går sönder. Men nog är det ju skillnad och det här ser man inte om man har bara pellet. Dessutom läste jag en forskning som gjorts på halm, spån och halmpellet samt spån pellet. Det testades vilket som är förmånligaste och vilket som är drygast. Fast det for lite mindre av pellet så är det endå dyrare än vad spånet blev fast man använde mera av det.. Att pelleten är lätt städad håller jag med om, där vinner det nog över spånet.

En annan orsak varför jag testar peletten är för jag vill veta vilket som dammar mindre i en box där hästen aldrig pissar. Pampas box börjar lätt damma eftersom han aldrig pissar inne och skiter allt i ett hörn, så det kommer så lite ut att det aldrig lixom behöver fyllas på. När samma spån blir länge i boxen börjar det till sist damma. Därför skulle jag kunna tänka mig byta till pellet åt honom OM det visar sig vara mycket hälsosammare. Men jag skall testa så länge att jag får en bild av pelleten och uttalar mig pånytt om saken senare och ser om jag ändrat inställning!

På tal om Pampas så gick han väldigt fint när Jessi red dressyrprogrammet idag, men han är seg. Hon får rida en god stund förrän han ger upp och går som han skall göra. Jag har konstaterat många gånger hur dumt det är att bara en och samma rider en häst. Dom blir så vana vid den ryttare att dom låser sig med andra. Så Elli och Stella måste jag låta andra rida från tidigare ålder så dom inte bara lär sig mitt sätt att rida! Det behövs så lite, en skänkel på lite annat ställe, en bredare hand el högre hand. Hästar som är känsliga kan  låsa sig totalt.

14463870_655361214630691_1695356561_n-214454476_655361074630705_381934507_n-214442768_655361364630676_1609447959_n-2

Imorgon är en spännande dag, först åker vi med Jessi på tävlingar och när vi är klara med det  behöver jag inte vänta länge mera för sen kommer min svarta arab hem 🙂 Ska bli roligt att se vad han säger om att komma hem, känner han igen sig? blir han glad? Han skall få gå med Lalle och lilla ponnin Minos hade jag tänkt. Nu vet jag bara inte hur det kommer lyckas eftersom Minos blivit riktigt hingstig och inte tycker om Lalle alls. Så mitt hopp är att Nova visar var skåpet skall stå så lilla Minos kommer ner på jorden tillbaka. Om det inte lyckas får väl Minos stå ensam 😦

Vidare frammåt är det tänkt att jag skall prova rida Minos, börja rida Stella igen, longera och jobba med Elli och ännu till TÄVLA med åtminstone en om inte två hästar, (mer om det i ett annat inlägg) Det var slut på semestern nu! 😉

 

Annonser

2 reaktioner på ”23.9-16

  1. Joo nog är kutterspån bädden tusen gånger ljusare nu när du har bilderna brevid varandra. Helt klart👍🏿
    Men inte tycker jag olkipellet bädden ser smutsig ut och den blir ljusare när den går sönder nog. Men om du inte tänker vattna den nu i början så dammar den ju nog. Vi blev lärda att första gången lägga in 10cm. När det börjar krossas så sku vi vattna den. Sen när du fyller på så behövs det ju inte mera men när den e ny. Jag tror den kommer damma åt Pampas nog annars. Men bädden hålls på plats även åt Jojo. Blir aldrig kala fläckar.
    Men i ljusheten vinner kutterspånet helt klart. Prövar du åt P den? Berätta sen hur den funkar åt en så über renlig häst som han. Jag är helt såld för detta underlag. Men jag gillar åxå spån. Allt annat än torv.

    Pampas ser fin ut med Jessi 💞

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s