Så kom hösten

Ännu igår kunde man tro det var sen sommar, vi hade åtminstone super varmt. Eller vi har haft varmt en hel vecka! Jag har gått omkring i t-shirt hela dagarna. Men idag har vi höst kan man lugnt säga, gud vilket stormväder, regnet piskar sidledes. Tror hästarna uppskattar att dom fick komma in! Såna här dagar blir man påmind om hur bra det är med stall! Elli som är ensam i pihatton tills hennes nya kompis kommer har stått inne precis hela dagen 🙂 Hon var krut torr när jag gick för att ta in dom andra 🙂 sötnos!!

Men tänk, så gott som hela September har varit solig! en hel månad utan regn är inte illa! Tänkte på det idag när jag red både Pampas och Nova på STOOORA fältena att skit att det börjar regna nu så det inte går att rida där på en tid. Nova har tappat lite kondition tycker jag, och det skulle göra så gott att kunna galoppera honom där varannan dag. Bara han får upp kondisen lite skall vi åka iväg till galoppbanan. Det har jag saknat och han med tror jag 🙂

Igår var Jessi och rida Pampas igen, vi provade med hoppsadeln. Jag började fundera varför han gick så stelt senast och funderar nu att kan sadeln spela någon roll? Jag rider ju väldigt sällan i dressyr sadeln och nu har det blivit betydligt oftare, som senast så två effektiva pass två dagar i rad. Det behöver inte vara sadeln men åtminstone gick han bra igen igår. Kanske bästa gången hittills? Det kan ju åxå bara vara att han helt enkelt blev le på dressyren och inte tyckte det var roligt mera. Kanske han blev nervös på tävlingen? Eller bara trött, det kan finns många orsaker. Men vi måste ju nu utesluta en sak efterhand. Nu provar vi med annan sadel och med mindre uppvärmning. Traven funkar bra så vi går rakt in på galoppen. Och inte rider mer än nödvändigt!

Nu skall jag passa på att presentera Lavinnia åxå. Den stora svarta (svartbruna)hästen som snart varit här en månad. Hon är ett fullblod på 7 år men grön som en 5 åring. Hon har tränats som galopphäst men är aldrig startad, senaste året har hon inte gjort nästan något alls. Hon fick en senskada och efter det blev hon rid häst.  Nu på helgen skall jag tävla henne i 60 cm bara för att komma ut och öva med henne. Hon har aldrig varit på en tävlingsplats! Igår lastade jag henne i en trailer för första gången. Hon är bara van att åka hästbil. Vi åkte till galopp banan och hade Lalle med som stöd. Lite roligt att Lalle nu är den som fungerar läromästare, för ett år sedan var det han som var lärlingen 🙂

Det gick bra, vi galopperade några varv och hon tände inte till något. Lite sprallig i början men aldrig att hon försökte sticka iväg. Det är väl därför hon inte är startad heller, hon har inte speeden och lusten att springa. Men snabbare än vanliga hästar är hon nog, hon har en jätte stor galopp! Så Lalle fick nog galoppera på där bak för att hinna med i hennes jogging takt!  Nåt tag skall jag väl lite mana på henne och se va det finns där 🙂

Så här ser hon ut

14281428_10157393622350503_1048065080_n14281322_10157393621910503_1088865910_n14502076_657907311042748_856504379_n

 

 

 

Annonser

En reaktion på ”Så kom hösten

  1. Behöver väl knappast säga att jag verkligen förstår att du köpt henne 👍🏽 Hon är fin, inte bara färgen utan hela hästen 💞 Gillar skarpt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s