Tävlingshelg

Just nu sitter jag och väntar att Ellis nya kompis skall komma, har varit på språng hela dagen. Känner mig faktist ganska slut i kroppen just nu. Men mycket är kvar att göra före dagen är slut. 

Både igår och idag var det tävlingar i Broby, dressyr för Pampas igår och hoppning för Lalle och Vinnia idag.

Resultatet av dressyrtävlingen var inte långt från den förra, det gick nästan på samma sätt, ingen framåtbjudning och stel i ryggen. MEN nu vet vi att det är INTE p.g.a sadel el att han skulle varit trött el att det var för mycket uppvärmning.

Han gick nämligen riktigt bra på uppvärmningen, Jessi sa att han var pigg och lyhörd. Och jag kan säga att man såg hur han satte i handbromsen från sekund ett efter att dom hälsat på domaren. Ja alla som var där måste ha märkt det, skillnaden. Och Jessi sa igen att det var ingen skillnad va hon gjorde så gick han inte fram. FRUSTRERANDE!!!!!

Nu är frågan, blir han nervös? El varför gör han så här? Och hur får man bort det?

Jag fundera om man borde starta utanför en tävling nästa gång, så att han tror han tävlar men Jessi har rätt att jaga fram han om han jumittar igen. För att han inte skall få igenom sina ider…

Det är så jävla synd, vill ju se vad domaren säger då han går som han kan gå!!!

Så till idag, Lalle hoppa 70 cm felfritt, tredje 70 cm banan för i år. Vinnia hoppade jag utanför tävlingen 60 cm. Det var hennes första gång på en tävlingsplats och på ett ställe med så mycket andra hästar. Hon var nog lite stressad och nervös, men betedde sig hyfsat endå. Själva banan stannade hon på flera hinder i början men hoppade slutet av banan bra. Hon är inte rädd för hindrena utan bara orutinerad. Jag tyckte hon skötte det helt ok. Men det är mycket häst att hålla ihop när hon gasar iväg och hoppar gör hon jätte stort så imorgon har jag nog ont i ryggen. Men så är hon ju 169 cm hög åxå och jag är bara 160 😋

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s