Höstens ridförmåner

Måst börja med att ge en komplimang till vårt fina höst väder. För det mesta klagas det alltid på vädret så nu vill jag berömma det. Vet ni vad jag såg här om dagen när vi red ut? Lupiner! i full blom! Och hemma på gården har vi en Rododendra som blommar!! WHAT??? Båda två är ju midsommar blommor 🙂

På över en hel månad har det bara regnat 2 dagar!, det är inte illa det. Det bästa med hösten när den är så här torr är nog alla fina rid möjligheter som finns! Alla åkrar man kan träna på och hästarna är pigga av den kyliga luften. Blåsten däremot är det värsta jag vet och som tyvärr hör hösten till! 😦 Men man kan inte få allt. Mina hästar har ännu inte heller börjat lägga päls, det måste vara p.g.a det soliga vädret!? Eller?

Pippi blev klippt igår och hon ser mycket fräschare ut genast. Hon är riktigt fint skick igen, sportig gammal tant som fyller 24 år om några månader! Förutom hennes enorma manke så skulle man inte tro hon är så gammal

14608054_662064260627053_270194133_n-2

Halm pelleten är long gone!!! Fy fan så den dammar. Spånet är inget mot va pelleten dammar. Hela Pampas är gul på morgonen efter att ha sovit i det, mina kläder är gula efter att jag städat och det smakar damm i halsen ännu länge efteråt. Pampas som alltid rullar sig i boxen när han kommer in på kvällen gör inte ens det! Han tycker nog inte heller om den. Men nu vet jag att jag skall hålla mig till spånet! Testad och konstaterat att det är inget för mig!

Både igår och idag red Marie Nova. Marie har alltid gillat Nova och rider honom så fint dessutom! Nova har fått kondisen tillbaka och starkare rygg så nu skall vi nog åka till galoppbanan bara tiden finns! glad att få hjälp ibland då jag har GANSKA många hästar att hålla igång…

14593436_662061983960614_1101513435_n14593652_662062063960606_1682757782_n


För tillfället har jag Macarena, Vinnia, Pampas, Nova, Stella, Elli och Minos att rida.

Minos går 3 dagar i veckan, välskolad ponni med bra gångarter!!

Macarena rider jag 2-3 ggr i veckan och Monica resten

Stella och Elli longeras och rids om vartannat, max 4 ggr i veckan.

Pampas, Nova och Vinnia skall ridas alla dagar förrutom deras ena vilodag i veckan som jag försöker pussla in så dom inte alla blir samtidigt. Så ni ser jag har en del att göra på dagarna 🙂 Så länge det är sånt här väder går det ju ingen nöd, men kan tänka mig jag inte är lika glad över det om en månad när det är mörkt klockan 4 och regnar hela dagen 🙂

I stallet har vi en tavla med hästarnas veckoschema (dom jag rider), där får Stella Marie och Monica fylla i om dom kan rida nån av hästarna om dom har extra tid el liknade. På det viset håller jag koll vilken häst har haft ledigt vilken dag, vilken som skall ridas ut och vilken som hoppar viken dag o.s.v. Med 7 hästar kommer iallfall inte jag ihåg vad som gjordes vad med en hel vecka åt gången!

14568970_662177873949025_192600728_n

Med vårt super team här så funkar allt som på räls, jag älskar läget i stallet som det är nu! det är precis som jag vill ha det!

Nova, Lalle och Minos går alla i samma hage och det funkar hur bra som helst. Minos var jätte elak med Lalle på betet men nu funkar det! Efter att Nova tog ner Minos på jorden lite och Lalle slutat springa undan Nova bara för att Nova tittar på honom så har dom en riktigt bra stämning i hagen! skönt! var lite rädd för att en av dom skulle måsta gå ensamma.

Elli och Mira kommer åxå jätte bra överens vilket är en annan lättnad, Mira är ganska tuff för att bara vara 1 år så hon låter inte Elli köra över henne!!! Båda får vara inne i huset och båda får äta i fred utan bråkas! Dessutom var Mira ensam i hagen för första gången när jag red Elli och hon betedde sig vuxet och stressade inget.Klok häst! Gillar sådana 🙂

Det är bara Pippi och Vinnia som har fritt hö för tillfället. Eftersom Nova blir super fet med mycket hö så matar jag portioner åt dom i hans hage. Lika så blir Macarena jätte fet, el är jätte fet så dom får åxå små mängder några gånger om dagen. Elli och Mira skall börja få fritt hö när det blir kallare och ruskigare, jag har försökt banta Elli enda sen dom kom från bete men det händer lixom inget. Hennes mage är exakt lika stor! Jag tror hon är lite missbildad bara och har ett ovanligt stort mag parti..!!??

Det bästa med att rida så gott som alla hästarna själv är att jag åxå kan bestämma när dom äter höet. Som ex kan jag kasta in en hög extra hö åt Lalle och Minos medan jag rider Nova. På så vis får dom äta ordentligt medan Nova hålls smal och sund! Samma gäller Korven och Stella :)!! I LIKE  THIS A LOT!!!!

Idag har jag och Stella gjort ett stort framsteg i ridningen, vi har travat över bommar och hoppat ett litet skutt! Ok det var inte meningen att hoppa men Stella blev så ivrig så hon hoppade! Hon tyckte det var jätte kul, tidigare har jag ridit henne på åkern för att få upp lite fart, det är fortfarande svårt att få henne att lyfta galopp. Eller nej hon lyfter bra men bryter den efter några steg. Jag har därför åxå longerat henne mycket så hon har fått galoppera många varv så att hon skall börja få balansen till att galoppera! Fortfarande är traven hennes grej. Hon flyger helst fram i en stor trav och gillar att visa upp sig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s