Lätt A debut

Efter att Pampas gått två tävlingar riktigt dåligt kände jag att jag måste rida en Lätt A bana utanför tävlingen för att kunna kolla vad problemet är. Jag anmälde mig till Hangös dressyr tävling som var igår. Jag hade talat färdigt med arrangörena att om han inte går fram så får jag starta pånytt efter klassen. Domaren var hygglig och hade sagt att såklart skall jag rätta till om det inte funkar! Så jag åkte iväg med bara den tanken i huvudet att skit i hur jag rider bara Pampas går fram. Jag har aldrig tävlat en lätt A förut och jag har aldrig ens ridit på långa banan innan och såklart inte kunnat träna då heller. Så jag var passligt förberedd 🙂

I manegen var Pampas hemsk, men absolut inte trög, tvärtom han var pigg och sprallig och ingenting funkade. Jag som planerat att värma upp väldigt lite fick tänka om. Jag red nog en redig halv timme och galopperade mycket. Pampas visste ju inte alls vad förvänd galopp var utan bytte galopp genast som han kunde, i ökade galoppen slingra han på som en orm. Jag sa åt Stella att herregud det här kommer inte bli till något.

Men så plötsligt så det klick och så kunde han ta förvänd galopp igen och inget kändes svårt! Jag gick ut för att kolla när dom andra red för att se att jag ens övat rätt program 🙂 det hade jag gjort som tur och jag fick lite bättre själv känsla.

Själva programmet gick bra, el jag är nöjd. Pampas var inte det minsta trög, han gjorde exakt vad jag bad om vi fick 58%. Det tycker jag är bra med tanke på att jag inte alls ansträngde mig och min ridning, jag satt all fokus på Pampas. Vi fick bästa poängen för skänkelvikningarna och halten. Ryggningen stod det att vi tog för några steg men det fattar jag inte för jag räkna till fem på videon??? Jag har alltså allt på film men får tyvärr inte det uppladdat hit då min telefon inte kan skicka filen. Den är för lång 😦

Det som drog ner på våra poäng var nog att han inte höll formen hela programmet igenom. Han la upp huvudet lite nu och då och det står om det i papren. Domaren har skrivit att ” kiva oloinen hevonen” men måste jobba med att hålla formen bättre.

Men vet ni jag åkte dit med bara det hoppet om att få Pampas igenom programmet godkänt och så får vi 58% så jag är mer än nöjd då vinnaren hade 61%. Tyvärr så kan jag ju konstatera att Pampas är en MAMIS som funkar med mig men är en jäkel med andra.. Det här skulle ju inte vara ett problem om jag skulle gilla att tävla dressyr…men nu är det ju inte så..Så, to be continued!

Nästa helg är det dressyr tävlingar igen och jag överväger vad jag skall göra, skall jag starta? egentligen är det ju onödigt eftersom Pampas funkar med mig men tillika så skulle det vara bra att finslipa lite. Satsa lite mer på min ridning kanske? Får se. På tävlingar skall vi oberoende men med vilka hästar får vi se 🙂

Idag då Måndag, fullspäckat program från morgon till kväll igen. Först åkte jag iväg och besiktade Chevan. Som vi har sålt nu 😦 Skulle aldrig tro att jag gick med på att sälja den bilen. Men i någon enda måste man ge efter. Jag har ju fått hålla min lilla vita volvo fast den inte behövs. Chevan har vi hållit bara för att jag gillar att ha den som dragbil. Det är den bästa bilen att dra släp med. Men eftersom jag inte kan dra med den på vintern så är den i princip onödig nu då jag har Escaladen! Den bara står vilket är helt dumt och en bil är gjord för att köras med. Som TUR så far den inte så långt, den kommer skurra runt i Karis 🙂

Så snygg!!

14642706_664164443750368_1426866044_n

Annat idag då som gjort dagen annorlunda, Ida har varit och provrida Vinnia! Dom passade just så bra ihop som jag gissade och hade hoppats! Det roliga var att när jag red Vinnia första gången så tänkte jag på Sasha och Ida. Och nu när Ida börja rida sa hon samma sak, att det påminner mycket om Sasha 🙂

Vinnia är ju jätte grön, så det är mycket jobb med henne men det vet jag att Ida inte har något emot och jag litar fullt på att Ida vet vad hon gör. Vinnia har mycket saker man behöver ta hänsyn till i ridningen och från marken. Dessutom är hon ganska stoig ibland och då gäller det att kunna hantera det!

14643052_664237720409707_49410635_n14658189_664237750409704_492968544_n14625465_664237733743039_759284457_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s