Dressyrtävling igen.

Det blev bara Marie och Nova som åkte iväg på tävlingar efter allt. Sen Nova kom hem har han varit väldigt trög tycker jag, lat kan man nästa säga. Jag har fått jobba med att få han framåt. Låter det som Nova? 🙂

Jag har varit i terrängen och låtit honom gasa på, till galopp banan var jag i veckan och lät han springa och så har jag ridit mycket krävande saker i dressyren med honom. Då tänder han till. Jag kom underfund med att han helt enkelt varit uttråkad av dressyr, nötat på med samma enkla saker och inte fått galoppera fram alls. Dessutom hade jag honom och hoppa i lina en kväll. Och DET tyckte han minsann om. Nova är så underhållande att se på så det är inte klokt! Studsboll Nova visade sig och fast han i början var klumpig och knappt tog sig över kavaletterna (snubbla i dom!!!) hoppade han till sist glatt och HÖGT över dom! Allt det här har fått lite liv i honom igen. Marie märkte av skillnaden på Fredagen när hon red igenom programmet. Vi åkte endå till tävlingarna med den inställningen att hon måste rida framåt massor när hon värmer upp och gör ex förvända galopper och sånt som han vaknar till av.

Tyvärr visade sig att vi planerat helt fel. Nova blev så mycket framåt att han inte mera lyssnade på Marie. Inne på banan gasa han på så i galoppen att han inte tänkte stanna när det kom trav emot 🙂 Dessutom sprang han ju med huvudet i vädret då han var så ivrig. Så till nästa tävling blir det annan strategi. Framåt men mera samlat, och längre framridning så han tappar lite energi !! 🙂 Men vi har iallafall fått bort det tröga!!! YES för det. Man kan ju inte veta förrän man provar sig fram och det var det vi gjorde idag. På våren då dom startar igen skall vi sträva efter en mera lyhörd Nova! Men måste säga att jag föredrar pigga Nova än den tröga som han varit!

Kommer fortsätta longera honom nu och då så han får hoppa. Tror det gör gott åt hans rygg åxå att göra lite andra moves. Tänker inte hoppa honom från ryggen så det inte i misstag uppstår bråk. Bråkar han får han bråka mot sig själv och jag står på marken.. Löshoppa skall vi göra här någon dag med unghästarna och då skall Nova åxå få hoppa.

Vinnia skall åxå löshoppas. Jag löshoppade henne då när hon kom till Finland men skall nu göra det pånytt och lite höjja hindren! Hoppade henne från ryggen i veckan och det gick väl ok. Hon är väldigt vinglig men när man får henne samlad så känns det t.o.m bra!

Idag var Idas tur att rida Vinnia igen. När jag ser dom två så slog det mig att jag nog köpt en dressyr häst. shit hon är ståtlig! eller hur?

14741765_667167180116761_723153897_n

Imorgon blir det långritt för Vinnia och Ida, Nova och Marie, Stella och Lalle, Monica och Macarena och jag med Pampas. Jag hoppas alla hästarna kan hålla sig i skinnet då vi har med oss alla,  utom Pampas då som tänder till lite i galoppen… Macarena blir ju väldigt stark, Nova får tävlingsinstinkt och det smittar av sig till Lalle. Sen har vi då Vinnia, ex -race horse som ingen vet hur reagerar med så där många hästar i samma grupp..Haha önska oss lycka till 🙂

Bild på Vinnia från tidigare i veckan då hon njöt av att rulla sig efter ett galopp pass på galoppbanan.

14699865_666053230228156_398424746_n

och Lalle som har blivit allas stödhäst nuförtiden. Så lätt och bra att ha med sig! Lalle och Vinnia är lika gamla men Lalle är nog den som är den vuxna av dom!

14642924_667175436782602_711746838_n

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s