Fina fina unghästar

Jag är så stolt över mina flickor, då talar jag om Elli och Stella. Det är länge sedan jag uppdaterat om hur ridningen går el skolningen överlag med dom. Jag har ridit dom båda två både i terrängen och på plan över bommar, longerat dom inspända vilket är nytt. Hittills har dom fått gå med ”lös” hals. Och så är dom löshoppade. Elli är nog den tuffare av dom i dom flesta fall och har mognat massor! När jag löshoppa bralla hon av nog ordentligt med sina bock galopper men när jag longerar går hon för det mesta lugnt och snällt och lyssnar! När jag sätter mig upp är hon ännu lugnare. I terrängen hittills tar hon inte ett sned steg!

Stella är alltid lugn, el mer el mindre alltid men hon har nog vaknat mera till liv och har mycket drive framåt nu sedan jag verkligen jobbat med att hon skall gå fram, som handhäst har vi galopperat på åkrar så hon fått komma upp i lite högre fart! Jag tror hon nu börjat hiffa att springa snabbt kan vara kul och tar snabbare galopp från trav nu åxå.! Senast då jag galopperade på åkern från ryggen kom det t.o.m en par bockar!

Som jag sa så har jag hittills bara longerat dom med sadel på och träns men inga inspänningstyglar. Därför just för att dom skall få jobba fritt, bara gå fram. Stella har jag haft inspänd nu 2 gånger och idag var Ellis första. Det är så roligt att stå och se på hur dom funderar ut vad det är som drar dom i mun, och framför allt hur snabbt dom förstår att söka rätt form för att det skall vara bekvämt! Efter bara några varv blir dessutom volten rund och jämn stor. Utan inspänningstyglar är volten inte rund och dom håller inte heller vägen lika bra! Så visst hittar dom stöd av tyglarna!!! Det bästa var att dom båda t.o.m gjorde fina övergångar från skritt till trav och tvärtom. Dom höll huvudet stilla och fattningen kom bakifrån. Jag galopperar dom inte med tyglarna ännu!

14805439_672463802920432_850618612_n14813521_672463826253763_837310333_n14805371_672463836253762_1063531038_n14686303_672463776253768_797550756_n

Som ni kan se på bilderna så är tyglarna ”lösa”, dom hänger alltså inte på dom utan går själva i en bra form. Ursäkta bild kvaliten på Elli. Hon är svår att fota när hon är mörk och det är grått ute!

En vecka har gått igen sen jag senast var in här, på Torsd, Fred och Lörd var jag till HIHS vilket betyder att dagen varit betydligt kortare här hemma och jag har inte hunnit motionera alla hästar lika bra. På Torsd löste jag det med att löshoppa dom alla! På Fredag hjälpte Stella mig med att rida Pampas och på Lördag och Söndag har Ida ridit Vinnia! Plus att Ida ”tog hand” om Minos på Lördagen åxå! På Fredagen var min mening att bara gå och skritta Vinnia från marken 20 min- halv timme men det slutade med att jag höll på närmare 1,5 timme p.g.a att hon inte skulle gå/hoppa över ett dike. (som hon hoppat förra veckan) Jag ger ju såklart inte mig så där stod jag sen så länge att hon hoppade det några gånger utan att tveka. Efteråt var jag så trött att jag inte orkade rida Nova mera som jag absolut borde ha gjort. Det straffade sig nästa dag med att han var hemsk att rida!!! Alltså hemsk!!! Så på Lördagen hade jag ganska upp över öronen med hästarna kan jag säga, så en dag på HIHS var riktigt passligt!

Idag sen var Nova HÄRLIG att rida och hur duktig som helst! Säg mig hur kan det kasta så från en dag till en annan?

Jag måste nämna kort om HIHs här på bloggen hur dåligt det var där i år. Först och främst shoppingen har blivit såååå mycket sämre, o det är ju inte arragörenas fel men det harmar. Sen hur skit allt funkande för dom som kom med häst dit Torsdag och Fredag, i alla fall då jag körde en häst dit! Parkerings vakterna visste inte alls vad dom höll på med, parkering var allt för trång (säkerhets risk) och funktionärena var så hysteriska på att kolla armbanden så det fanns ingen logik bakom det. Tanten vid ingången till arenan var så stressad att hon skrämde livet att många hästar där och ingen hade kolla på startlistorna. Dåligt dåligt!!! Tror nästan jag stannar hemma nästa år!

Nu har sista kanin ungarna flyttat hemifrån 😦 Alla har fått verkligt fina hem och alla har byggt och lagat så fina hus åt dom. En kanin blev inne kanin och resten blev ute/stall kaniner! Hittills är åtminstone alla nöjda med kaninerna och det gläder mig! Då vet jag att dom har det bra! Själv har jag nu då bara 7 kaniner kvar, Dumbo går igen bra ihop med dom andra, han och Frasse t.o.m sov bredvid varann en dag. Tänk vad en kastrering kan göra! 🙂

Jag har anmält mig till en hopptävling med Vinnia nästa helg, igen bara för att komma ut och öva. Jag har hoppat henne en gång här hemma på senaste två veckorna och hinner öva en gång före ännu. Det är ju inte det bästa förutsättningarna precis men vad gör nu det! Hehe..Löshoppa gör hon fint i allafall. Hon har en bra teknik men hade lite bråttom nu senast. Första gången jag löshoppa henne gjorde hon det så lugnt och fint och nu tänkte jag inte hinna med me kameran, så fort gick det. Lägger upp en video från första gången och den nu senast för att ni ska få se skillnaden!Det har inget med höjden att göra eftersom hon redan på små hinder rusade. Antar att det kan ha med kondisen och göra. Första videon hade hon noll kondis och nu senaste så är hon ju nästan i full kondition!

 

 

 

Annonser

En reaktion på ”Fina fina unghästar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s