Gårdagen (Söndag) och tävlingar

Måndag, jag börjar veckan med att försova mig. Trodde jag enda tills jag kom in från stallet och såg på klockan att den bara är 8.10.? jag var helt säker på att klockan inte ringt i morse och jag sovit enda till 7.50. Men nu när jag funderar så måste jag ha stigit upp FÖRE klockan ringt och TROTT att den inte alls har ringt. Så egentligen gick jag ut tidigare än jag skulle behövt och det betyder att jag nu har extra tid.Så Måndagen började bra i alla fall. Det var en liten parentes det här nu..

Det var gårdagen jag skulle ta upp här. Det var tävlingsdag för Vinnia och Lalle. Jag hoppade 60 cm med Vinnia som var en AM5 klass. Med Lalle skulle jag hoppa 80 cm men valde att hoppa 60 cm som uppvärmning eftersom jag inte hoppat honom på länge. Och bra det för Lalle var ganska hemsk på första klassen. När Vinnia är med är han mycket mer stressad och okoncentrerad än när han är ensam. Han skriker efter henne på uppvärmningen och slarv hoppar. Så som han for på 60 cm så tänkte jag nog stryka oss från 80, så dåligt kändes det. Vi kom felfritt igenom 60 cm men med ett tidsfel. Det här för att jag verkligen pinade honom att fara sakta och lyssna på mig! Jag strök oss inte för jag tänkte att han behöver ju få rutin. Bara att bita sig i tungan och kämpa på. Han måste kunna tävlas fast Vinnia är med.

Jag tröttade ut honom lite före 80 cm klassen. Galopperade mycket och gjorde hela tiden trav-galopp- trav övergångar. Och bra gick det, 80 cm felfritt i grundomgången och 8 fel i omhoppnigen. Han blev nog trött sen i slutet av banan för han kolade i bommarna. Fram tills dess hoppade han jätte fint och lyssnade på mina hjälper! Vi är nöja med Lalle efter det här så nu får han bli på tävlings paus! Bäst att sluta när det går bra!

Vinnia sen då. Först var jag rädd att inte alls kunna starta henne, hon fick nya skor på Fredagen och gick jätte stappligt på morgonen när hon gick ut. Framme på tävlingen gick hon bra och i trav och galopp helt rent. Jag kollade hennes hovar och ben och inget var varmt. Tänkte först att en spik kanske farit fel el att hon blev verkad för mycket, el mer än va hon är van med. Men ingen puls och inte någo varmt. På uppvärmningen var hon inge vidare, jag hade dessutom inte så mycket tid att värma upp eftersom jag ridit Lalle före och bytt häst och allt det där. Hon behöver ridas en stund före hon tycker det är ”ok” att jobba och tycker det är roligt. Före det mera ”springer” hon omkring. Jag hann ta en par hopp på både pystyn och oxern och så var det min tur. Inne på banan var hon ko lugn! Första hindret är ofta avgörande, då vinglar hon och saktar in och ofta lämnar ohoppat. Som om det skulle komma som en överraskning att vi skall hoppa! Sto funderingar.!

Vi kom i en bra galopp, lugnt men inte för sakta och rakt!! Hon hoppade det bra och då visste jag att det är bara att rida på, hon var helt med på noterna. Och vilken bana!! oh jag får rysningar när jag tänker på det nu. Den var så fin! Hon hoppa som en gud. Tog alla mina hjälper, hon hoppa av exakt där jag ville även om det en par gånger blev lite lite långt ifrån än det ideala. Inte det minsta stark efter hindren och inga elefant hopp el onödiga ryck och knyck mellan hindren som hon gjorde på sin första tävling! Det här var alltså hennes andra tävling. Det blev alltså noll banan och vi gick vidare till omhoppningen som var 10 cm högre. Jag tänkte först jag skulle stryka henne från den, eftersom jag tyckte hon skött sig så duktigt och ville sluta när det går bra. Men innan jag ens hunnit komma ner från hästen hann dom redan börja omhoppningen så tänkte att äh jag hoppar väl då. Jag skritta enda tills det var min tur, jag tog inga hopp före utan gick rakt in och hoppade omhoppningen. Lika fint gick den här banan! Vi var såklart inte till räkligt snabba även om hon har en stor galopp. Det var absolut inget jag ens försökte mig på, att rida snabbt. Jag ville bara ge henne en bra fiilis! och det fick vi! Gud va roligt det var!

Idag skall vi rida ut en kort sväng med Ida bara för att hon inte skall bli stel. Sen kommer hon få stå tills Sören kommer pånytt på Torsdagen. Han får då ta bort skorna och kolla hoven. Gamla ägaren sa åt mig när jag bad om råd att om hon är skodd med 4 sömmar måste vi ta bort 1 så att hon bara har 3. Hon har tidigare blivit halt med 4 sömmar. Den 4 sömmen lär skall trycka på något ställe som hon är känslig på. Fullblods hovar är ett helt kapitel för sig och man måste verkligen forska sig fram med dom. Hon har bra hovar för att vara fullblod, det har många sagt, men endå är dom speciella!

Sen hoppas jag att jag kan fara med henne till Billnäs nästa helg och hoppa där.

Igår efter tävlingarna hade jag ännu 4 hästar att motionera. Nova red jag ut med, Stella och Elli skulle longeras för idag skall jag rida ut på dom och Pampas borde ha ridits men jag fuskade och löslongerade honom. Pampas gillar inte att bli longerad, han tycker det är slött så brukar inte göra det ofta men igår tog tiden slut så det var det snabbaste alternativet. Diggar inte alls att det blir mörkt redan kl 17 på eftermiddagen nu 😦

Jag har fortfarande inte behöva klippa Vinnia och Pampas!!!! Pampas har börjat lossna lite hår så antar att han börjar byta päls nu men Vinnia gör inte ens det! Helt otroligt skönt för det betyder att jag säkert bara kommer behöva klippa dom en gång i år 🙂 Det är ju lovat lite kallare och snöslask i veckan så kanske jag får äta upp mina ord…Kanske dom blir päls monster på en natt sen!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s