Vinter redan den 2.11

Vet inte hur många år sedan det är som vintern kommit så här tidigt? Dagen efter snövädret hade jag turen att Sören kom och skodde. Så nu har alla utom Lalle och Nova vinterskor, dom får på Måndagen. Longerade Nova idag endå och det gick riktigt bra på plan,så nu skall rida Lalle där åxå, efter min kaffepaus. Har åxå redan ridit Stella, Pampas och Vinnia. Stella på hö åkern, och vet ni vad? Nu tar hon gärna galopp. Hon tar både på kommando och av sig själv😃 jag bromsar henne inte när hon fattar galopp utan låter henne galoppera en stund och sen korringerar jag om jag hade tänkt trava. Det handlar ju ännu bara om att det skall vara roligt och att dom hittar framåtbjudningen.

Vinnia har bara hockar, inga tilsakumin, det klobbar väldigt lite åt henne då hon har så platta hovar och det är ännu större chans att hon trampar av skorna med gummin under. Dessutom har hon mindre hockar än dom andra för att hon inte skall trampa sönder sig. Fröken har så långa ben och när hon inte helt har koll på dom så är det säkrast såhär😃 ömheten är borta, så imorgon blir det tävlingar👌🏻 eller ja, jag hoppas det blir det. Hon har ju fortfarande inte åkat ensam transport. Så imorgon blir första gången vi lastar henne ensam. Tur har jag Ida med mig🌹

Men vi har gått frammåt, idag red jag henne för första gången kanske någonsin ensam ut i terrängen! När hon kom ville jag inte ens få med henne när jag ledde henne från marken ut i terrängen. Nu red jag sa 2 km bort och samma väg hem. Hon stanna en par gånger och blrja backa. Jag bara satt där och lät henne backa. Till sist stanna hon och gick sjölv fram. Berömde ju såklart massor då. Sen prata jag med henne hela tiden så hon inte behövde känna sig ensam😃. Första hundra metrarna är alltid svårast, sen när jag kunde börja trava lätta det och när jag bad galopp var hon inte alls osäker mera. Hemmåt hade hon lite svårt att trava, hon sku galoppera bara men det gick smärtfritt! Helt godkänt. Det bästa med henne är fast hon är galopphäst är att hon inte tänder till i galoppen, hon går bra att stanna och hon far inte jätte hårt.  Nästa gång blir det en lite längre länk igen. Sakta men säkert. Det finns mycket som vi har att träna på ännu, som ex vattenpölar men en sak i taget!! Stolt över Vinnia idag!❣


Kaninerna är inte jätte glada över snön, dom får vara ute om dom vill nu när det är fint väder men man ser inte så mycket av dom. Småttingarna, som den svartvita heter Åsa och den andra stackarn ännu är namnlös tyckte det var roligt i början men nu är dom inne i halmen åxå.


Två andra som inte är jätte glada är stålle och Mymlan. På soffan bor dom största delen av dygnet. ❤️ stör inte mig det minsta, jag vet var jag har dom👍🏻

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s