En snabbis om manegebesöket

Sitter och försöker få upp värmen så jag kan byta kläder och åka iväg och handla. Jag är ensam idag hela dagen och det suger att handla själv. Men klara mig inte utan min lufttorkade skinka så det är bara att köra iväg. Det är det bästa godiset just nu.

Tänkte bara kort berätta om manege besöket. Det var ju Stellas första gång i manege som vi gör annat än löshoppar. Jag börja med att skritta runt med henne från marken så hon fick titta på allt. Sen longerade jag i båda hållen och sen red jag ännu till sist. Det blev ett betydligt längre pass för henne än när jag vanligtvis jobbar henne, men måste göra det grundligt så det inte blir pannkaka av första besöket. Jag tyckte inte hon var trött när jag sluta även fast hon var lite svettig. 

Hon jobba riktigt fint i vänster varv medan högra är svårare. Hon ville inte gå ut i hörnen och gick ställd lite fel. Men det är små bagateller, inget jag hakar upp mig på nu. Vi fick t.o.m in några galopper i båda varven. Manegen är rätt stor med långa långsidor så det gjorde allt lättare.

Ida red Vinnia medan jag jobbade med Stella, det är så kiva att Ida har lust att träna dresyr med henne och har tålamod. Det är absolut ingen lätt häst att rida. Hon ör stor och har långa ben vilket gör att hon vinglar och jätte svår att få att bara gå rakt. Dessutom är har hon inte ännu heller muskler att böra sig så länge i form så hon går rätt lång. Det gör det svårare att rida åxå. Men hon gör fint skänkelvikningar, övergångarna blir bättre hela tiden och det bästa är att hon nu tycker det är helt ok att jobba! Hon blir inte pottig och stärvar när hon inte vill. Som jag sa tidigare, en helt annan häst. Sakta kan man nog börja kräva mer av henne, som att korta upp sig och då börjar det nog hända sini!!

Nästa gång vi åker kommer Elli med istället för Stella. Hon har inte heller blivit riden i manege. När det blir beror på vädret. Sandvägarna kommer bli glashala nu när det börjar regna och fast jag har en super 4 veel drive så tar vi inga risker. 

Annonser

4 reaktioner på ”En snabbis om manegebesöket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s