vecka 47

Ont i armen, ont i ryggen och så jäkla besviken. Det är resultatet efter att jag nu två gånger senaste veckorna ridit Lalle på plan och slutat med en genom svettig häst under mig. Arrrghh jag är så arg så jag sa åt Stella att jag håller nog paus från ridningen med honom nu. Jag kan ta honom i terrängen men plan får vara. Jag har varken tid el lust att förstöra min dag med att bråka med honom. Inget funkar, han är spänd och skyggar för det ena och andra. Vilket leder till att det inte går att rida normalt och aldra minst försöka lära honom något nytt.

Dessutom blir det en dålig vana att vi bråkar och det vill jag inte så det är bättre att Stella rider honom nu som kommer överens med honom. Vad jag inte fattar är varför han börjat med sånt här. Enda fram till senaste gången gick han ju så jävla bra! Mjuk och lätt och sammarbetsvillig vecka efter vecka. Inget har hänt heller här emellan utan det bara blev pannkaka..

Annars går det bra med alla hästarna, Vinnia sköter sig bra, förutom på plan om det är vatten där. Hon kan INTE sätta sin fot i en vatten pöl. I terrängen om det är pölar hoppar hon över dom åxå. Det är faktist lite störande.. Sen håller vi på och provar bett på henne, hon är så stum i munnen och lite ”död” ibland och varken Ida el jag vill dra något onödigt så vi skall se om bett byte hjälper.

Stella fortsätter att leverera, hon är nog lite för duktig för sin ålder faktiskt måst jag säga. Det borde inte få gå så här bra 🙂 Väntar på bakslag snart…

Dagarna rullar på, på helgen är det redan lilla jul och vi skall äta julmiddag med ”stallet”.

Eftersom plan är bar har vi passat på att jobba med bommar och hoppat lite. Fick önskemål att vi skulle löshoppa igen så kanske vi skulle ta och bygga upp en bana förrän det fryser på?. Med Nova har jag gått över två bommar från ryggen 🙂 både i trav och galopp. Ut över det har han bara fått hoppa i lina. Det gör så jätte gått att han jumppa hoppar lite! Jag borde dessutom filma nästa gång han ska få hoppa, han är så jäkla rolig att se på. Och så borde jag få på film när jag rider Stella och Elli över bommar och cavaletter, Ni kommer aldrig tro när ni ser Stella göra det att hon är 3 år!!!

Det var en liten uppdatering över läget igen, på åter”hörande”???

 

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”vecka 47

  1. kanske han har enhöstknäpp 😛 Mina brukar kunna ha det när det börjar bli vinter och ruggigt.. då är de tittiga och på tårna och allmänt märkliga.. brukar ha mindre krav på dom den månaden.. mest rida ut och låta dom springa.. sen brukar de stabiliseras igen.. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s