Sista November idag.

Jag skulle blogga på Söndag men det blev inte av,  jag skulle blogga på Måndag men jag hann inte, jag skulle blogga på tisd men hamnade iväg på jobb och höll på hela kvällen i stallet. Men NU skall jag göra ett försök. Onsdag idag redan..

Det dumma med att man lämnar bloggande länge är ju att man glömmer vad som hänt tidigare.

Men det här minns jag, förra helgen var vi ute i terrängen, jag med Nova och Ida me Vinnia. När vi kom tillbaka märkte vi att jag lämnat porten halvt öppen i Novas hage efter att jag tagit ut honom. Endast översta bandet var fast, dom två undre hängde fast i det översta. Jag har ännu aldrig lämnat så. Fattar inte hur jag var så tankspridd. Nå resultatet av det var att Minos så klart kommit ut. Han rymmer genast om han får en möjlighet, han kryper under alla band. PONNI!!!!!!

Och var stod han när vi kom tillbaka? Nå utanför Pampas såklart, helt fast i bandet till Pampas hage och åt gräs. Jag fick brått dit för att ”rädda” Minos från Pampas tänder. Men märkte halvvägs ner till hagen att det nog inte var någon panik. Minos har nog stått en stund där redan och Pampas var inte ens sur. Han bara stod och såg på 😂 snällt på rätt sida om bandet, han är så snäll och klok min Pampas❣❣❣❣😍😍😍😍

Vädret har ju hunnit ändra igen åxå, från varmt till minus 10 som kallast och allt är stenhårt. Det här är absolut det värsta, kallt utan snö. Ska det va kallt får det nog komma snö. Stella har jätte illa att gå, hade ut henne i början av veckan och longerade på åkern men inte ens där ville hon springa. Hon kommer få ha ledigt nu tills det blir bättre underlag. Tyvärr för hon är den som verkligen vill ut från hagen och ha program varje dag om hon får bestämma. 

Igår när jag jobbade gjorde vi ett byte med Marie, hon hade tänkt klippa pippi på dagen. Så jag frågade om hon vill rida istället och jag klipper på kvällen. Fiffigare så då man endå måst stå inne när man klipper och inte behöver dagsljus. Har jag berättat att pippi är ganska så hopplös inne i stallet. Vi ryktar henne alltid ute om det bara går för ingen orkar se på henne inne i stallet, hon skiter så mycket att du inte hinner med annat än städa bort d. Hon skrapar hysteriskt med hoven och stressar helt sjukt. Ute står hon som ett ljus. MEN när du klipper henne inne i stallet står hon prick still och skiter inget. ????!!!! Helt skumt men det är Pippi. Enda förklaringen 😀 

Jag lämnade henne en gång för många år sedan henne inne i boxen efter att jag ridit. Klockan var så mycket att jag tänkte det var onödigt att föra ut för ca 45 min. När jag kommer tillbaka till stallet för att ta in dom andra hästarna var pippi genom våt av svett. SÅ strassad blir hon av att lämnas inne ensam. Så det är inte ett alternativ att lämna henne inne på tork efter en ridtur, därför måste hon klippas! Alla hästar blir inte klokare med åren😋

Igår tog det en och en halv timme att klippa henne p.g.a att klippern är skit. Den klippte bara med ena sidan. Det är inte ok att det tar så länge, fel för stackars hästen men oberoende stod Pippi still och var lugn och tålamodig hela tiden. Förklara nu det  sen hur det är möjligt.

Idag var jag och Marie ut i terrängen med Vinnia och Pippi, en lite längre runda som har härliga galopp sträckor. Idag blev det dock inga långa galopp sträckor, utan mycket skritt och lite sakta trav. Det var riktigt nyttigt för dom båda två, Vinnia var otroligt bra. Hon blir bara bättre och bättre hela tiden. Men jag hoppas det blir ändring snart för lugna terrängturer funkar inte i längden. Dom behöver få galoppera av sig. Glad över att vi har åkrar helt fast i stallet där det går att galoppera lite men det blir åxå tråkigt i längden.

Någon löshoppning blev det ju inte heller och när jag äntligen skulle fått någon att filma när jag rider unghästarna så blir det så här😢  otur kan man ju säga, tur är det ju soligt iallafall så man piggnar till lite!

Stålle är så fin med sina tiger ränder😍


Ja just det ja, jag köpte ett slowfeed hönät som man klär på rundbalar. Inte för att dom skall äta långsammare utan för att dom inte skall slänga omkring på höet. Mittersta bilden ser ni hur det ser ut. Alla andra äter prydligt men inte Pippi, hon slänger på höet även fast det är inne i metallringen. Problemet är att Vinna äter från marken det som Pippi klåttar, och det är inte bra! Nå nu när det är hårt stör det ju inte men när det är varmt får hon i sig sand och skit. Pippi rör inte höet som fallit på marken men nu är det slut slängt på d. Jag är lite rädd bara att Pippi inte får i sig tillräkligt med hö, hon behöver massor av hö för att inte magra så får följa med nu en tid och se hur det funkar. Hittils har det funka bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s