Att rida rakt

Om vi skall söka något positivt med det här hårda underlaget så är det att öva rida sakta även med dom hetaste hästarna. OCH att rida rakt!! Har ni någon gång testat på att rida rakt i terrängen? Oftast så tror man ju att man rider rakt när du ex följer en stig el väg. Men när du styr bort från vägen och skall ex gå på mitten av vägen så märker du hur svårt det är. Hästen har en vana att alltid söka sig mot en kant, vägg el staket och följer gärna det, som ex på ridplan så vill dom gå längs med spåret. Samma gäller i terrängen bara att man inte tänker på det lika mycket. Jag åtminstone går alltid på sidan av vägen, mot dikeskanten. Det är hästens stöd istället för staketet på ridplan. Men när man styr mot mitten av vägen, som nu då när det är hårt underlag och enda ridbara stället är skogsvägarna med gräs i mitten får jag verkligen kämpa med att hålla hästen där på mitten. Släpper jag för en sekund efter så är hästen ut på sidan igen, el går från sida till sida av och ann. Nu då när det är ganska tråkigt att rida i terrängen så har jag passat på att jobba med det här. Med alla hästarna övar jag att hållas på mitten i alla gångarter, och i en sakta takt! Speciellt för Nova som oftast har lite bråttom är det här så bra terapi att trava sakta sakta! Testa på det här om ni inte tänkt på det tidigare! Det är väldigt bra att slipa på dressyren ute i terrängen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s