God jul

Det börjar bli mjukt på marken 😀😀😀😀😀😀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 trallalla…. En månad med dåligt under lag har tärt på ridlusten. Att rida/motioner 5-6 hästar per dag i dåliga förhållanden är ganska tungt. Stella och Elli har jag inte ridit alls. Dom har fått gå som handhästar och ut på promenader 2-3ggr/veckan. Alla andra har ju hockar och hålls på benen men så har man fått söka sig till samma platser hela tiden för att kunna göra något annat än att skritta. Idag är vägen delvis mjuk och ridplan lika så. Imorgon jobbar jag men på torsdag skall alla få galoppera av sig!!! Då borde vägarna och plan vara helt mjuka!!

Nova har varit super att rida en längre tid nu med undantag för någon dag sen när han varit ledig två dagar i rad före. Ofrivilligt eftersom jag jobbat och Marie inte heller hade tid att ta honom. Men det är verkligen inte en häst som skall vara ledig mer än en dag😛

Pampas har vårkänslor, el något liknande. Han är jätte hingstig och betett sig konstigt till och från. Att rida är han som vanligt, det är bara i hagen han är skum.. Tror det är Vinnia som leker med honom. Har tänkt många gånger på d nu när jag varit med pampas i terrängen att han kommer bli min tätiratsu. Han är den jag absolut litar mest på. Bombsäker så gott som alltid och kan läsa mina tankar känns det som. Han kan mitt kroppsspråk och min ridning så han gör saker före jag hinner be om det. Det är lyx att rida honom i terräng mot alla andra hästar här. Som ex så kan du alltid rida med långa tyglar, han ökar aldrig farten mer än vad du bett om. Han stannar med vikten, skyggar mycket sällan. Är nästan helt orädd och jag kan verkligen koppla av på honom.

Nu medan det varit hårt har jag tömkört Pampas och Nova och Ida har tömkört Vinnia. Det har varit en bra lite varierande motion. Eftersom ingen av dom är tömkörda tidigare, förutom Pampas en gång i fjol har dom fått använda hjärnan på ett nytt sätt. För Vinnia är det ett bra alternativ att jobba utan ryttare och vila ryggen ibland. Pampas stor gilla det och jag är bombsäker att han skulle passa utmärkt som vagnhäst. Nova skötte det fint men var inte lika taggad.. På torsdag skall han få hoppa i lina om plan har mjuknat så mycket jag tror den kommer göra. Det skall Minos åxå få göra så det blir lite variation åt honom. Han har varit med som handhäst nu hela tiden.

Jag skull vilja rida Stella och Elli men kommer fortsätta ha ridledigt åt dem. Det är något dom endå måste ha så lika bra att ha det nu när jag börjat med det. Dom skall bara göra roliga saker nu och motionera för att ha något att göra!! Dessutom kokar det under ytan i dom vet jag, så det skulle vara ganska dumt att ens försöka rida dom nu😋  När man går med Stella piper och grymtar hon och viftar på huvudet. Eftersom hon är så rädd om sig vågar hon inte sprattla till men visar att hon skulle villja på det sättet. Stackaren..

Elli däremot brallar på varje gång hon kommer ut fast hon inte hålls på benen. Mera fart bara om man är på väg omkull…😂 TÖNT häst.

Varför jag egentligen titta in här var ju för att önska er en god jul. Många är besvikna över att det inte blir en vit jul, men se det inte så. Vädret ändrar ju inte hur ni firar julen och med vem el hur? Och snö hinner vi nog få ännu så tänk inte så mycket på det. 😊 god jul till er🎄👼🏼

Annonser

2 reaktioner på ”God jul

  1. Jo tack V var nog glad idag på plan när hon märkte att hon fick fäste. Gick lite hårt till i galoppen så jon glömnde vara rädd för vattnet i hörne o fy jävlar så hon bralla till när vattne stritta omkrinh henne. Haha. Jag va säker på att jag sku stritta av 😂😰

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s