Senaste dagarna

först lägger jag upp den här filmen som är från förra veckan.

Sen skall jag berätta att jag har åxå hoppat lite med Nova, från ryggen :)!! Mest bommar som är lite upphöjda men åxå två cavaletter med två galopp språng emellan! Jag kunde inte låta bli när jag hade hindren kvar från dagen före när jag hoppat med Pampas och Vinnia. Eller samma där, inte hoppat men gjort gympa övningar.

Det gick som en dans på rosor, det var HÄRLIGT att hoppa Nova. Fast vi haft nästan 2 års paus så funka allt direkt. Alla avstånd, alla steg och inget överlopps härjas. Dessutom gjorde han alla övningarna bättre än vad Pampas gör dom som endå hoppat regelbundet. Varför kan han inte ha nerver till hoppningen!!!!!!??????????????…

Men så har ju Pampas alltid hatat grammatik (som jag kallar det) hoppning.. Nova däremot är än höjdare på det!! Kanske jag vågar göra fler gånger så här.?? Men bara så länge han tycker det är roligt och inte för ofta!!

Med Vinnia har jag varit iväg till galoppbanan. För att hon skall få galoppera av sig lite. Jag tyckte mig känna av lite extra krut i henne här efter att den hårda marken mjuknade. Jag lät henne galoppera helt i egen takt, så som hon ville fara. Hon har en jätte stor galopp så farten ljuger lite, jag tyckte det inte kändes så hårt men när jag kollade sport trackern efteråt visa den max speed 58,9 km/h !!! Och då skall jag berätta att hon har mycket mer att ge! Jag skall nog nån dag gasa på med henne lite! 🙂

15723974_712920318874780_175591569_n15673138_712920345541444_128396134_n15731286_712920268874785_309819027_n

Hon är by the way BRUNSTIG IGEN!! Hon har brunstat hela hösten regelbundet. Ingen annan av stona brunstar nu, inte ens Pippi!! Nå det är ju på ett vis bra så man vet att det funkar.. för framtida planer!  🙂

På tal om Pippi så har hon nog magrat lite efter att jag började använda hönetet. Men det är inte radikalt så än så länge fortsätter vi så här. Det har funkat väldigt bra, mycket lite går till spillo!

Minos däremot har gått upp i vikt, eller det gjorde han nog redan på hösten. När han kom var revbenen framme men nu är han riktigt passligt rund och fin. Och så har han fått ungdomen tillbaka i sig, det är så härligt att se, han och Lalle leker varje dag i hagen. Galopperar runt och runt, stegrar, biter varann i grimmorna, ja så där som hästar leker. När han kom var han en surpuppa och gick omkring och bossade på alla. Efter att Nova lagt han på plats mår han bättre än bra. Han är 20 år och leker lika mycket som Mira 1år och Elli 3 år i hagen bredvid 🙂 Man blir så glad när man ser att dom mår bra!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s