Juho träning – Vinnia

I Söndas hade jag Vinnia med på Juhos träningar, på Fredag är det Pampas tur. Nästa Fredag är det Lalles tur och sen sista träningen den här månaden tar jag Vinnia igen. Alltså en häst per vecka.

Det är länge sen jag var på en träning sist och red själv. Förra året satt jag bara och såg på när andra tränade. Tror det är nästan 2 år sedan jag red för Juho och det var med Nova. Han var förvånad att jag hade så stor häst den här gången 🙂

Vi gjorde jumppa övningar i Söndas, sånt som jag aldrig gjort med Vinnia förrut. När jag såg hela uppsättningen skratta jag för mig själv men det gick faktist rätt så smidigt allt. I början måste ju Vinnia spjäxa och vara stoig men när hon släppt värsta energin av sig började hon vara ridbar och kämpade fint. Som nästan alla ridpass är.. Juho sa att hon är klok och lär sig fort. Dessutom tycker jag hon var väldigt ärlig på hindren och väldigt kvick i benen. Klumpedunsen som inte  helt har koll på sina ben i allt annat visste exakt var hon hade dom i en studsserie. Lägger film så ser ni själva. Eftersom hon har en stor galopp hade vi svårt att få in två galoppsprång mellan hindren där det va 9 meter i mellan. Men efter flera försök kortade hon sig så pass att det gick fint. Juho sa att det här måste jag göra oftare för att hon skall börja bära sig själv bättre. Och det skall jag göra bara vi kan hoppa hemma igen.

Annonser

8 reaktioner på ”Juho träning – Vinnia

 1. Jag menade ej att hon är lätt att rida eller så, skulle ej kommentera det utifrån en film. Menade att hennes byten kommer så fint och naturligt. Hon liksom byter utan att hamna i nå konstiga korsgalopper eller nåt annat konstigt. Men visst, jag tror absolut inte hon är nån enkel tjej på nåt sätt. Men massvis har hon gått frammåt. Det är trevligt att följa med detdär stoet och hennes framsteg. Fortsätta lägga upp filmen. http://nouw.com/MariaLA

  Gilla

 2. Vinnia går fint Heidi. Hennes balans kan ju ej vara så dålig för då sku hon inte kunna byta så där otroligt bra som hon gör. Det är ju liksom en helt naturlig sak för henne att gå i rätt galopp. Hade hon haft väldigt dålig balans så hade hon ju gått korsgalopp för att hålla balansen eller åxå inte bytt alls. Sällan man ser en häst som är riden så kort tid som hon byta så där självmant. Kvick i fötterna är hon åxå. Men hon verkar absolut gilla hoppning. Lycka till med henne, fint sto. http://nouw.com/MariaLA

  Gilla

  • Hon har nog inte så bra balans, därför förvånar det mig att hon byter så där bra. El jo den är MYCKET bättre nu än för en par månader sen. Så länge hon får galopper lång så kan hon böra sig. Men när man ska korta henne blir det ofta jobbit för henne och hon stärvar, som det åxå gick på filmen där på ett ställe. Hennes vänstra galopp är starkare eftersom det är i det varvet dom galopperar, el hon väljer vänster galopp om hon får bestämma. Sen går hon åxå som en banan om man inte retar ut henne. Filmen ljuger nog mycket, hon är svårare än det se ut😀 men visst har hon gått mycket frammåt!!
   Roligt att ni ser framsteg iallafall. Man blir själv lätt blind för det.

   Gilla

  • Vi måst börja på stora områden först så går det nog! 😊👍 min plan kan hörnen vara lite knepiga nog. El det gick ju nog när jag prova d en gång men i form får jag henne inte å göra. Utåtställd gick det.

   Gilla

 3. Hon e så duktig, byter galopp fint över kavalettina! Extra mycket tummen upp för att du lämnat kvar ljudet! Tycker de bra när man hör va tränaren säjer så hänger man sjölv oxå me istället för nån musik…

  Gilla

  • Hon har ganska lätt tydligen att byta galoppen. Många mer rutinerade hästar byter inte ens lika fint. 😄 jag tycker som du att på tränings filmer skall det inte vara musik i bakgrunden, sen kan det vara på tävlingar el på andra videor som det annars är tyst.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s