Juhos träning och träningen som inte blev av

För en vecka sedan var det Pampas tur att åka på Juhos träning, jag visste inte vad jag hade att vänta före jag började rida och märkte att det är ivriga Pampas jag satt på. Jag har hoppat några gånger hemma under vintern, senast den sista December med honom och då har han varit lugn. Så tänkte att han kanske inte skulle tagga till. Men jo då, det var ROLIGT att vara borta hemifrån och han lugnade sig inte före sista 10 minuterna av timmen. Annars spelar det ingen roll men han hoppar så mycket sämre när han är så där pigg. Hoppen blir stela och han blir het före hindret. Man får lixom inte några bra steg till hindren när han krullar ihop sig och galoppen tappar takten.

Juho tyckte endå han hoppade fint, dom några sprången som var avslappnade. Å han märkte genast att han hade ett bra huvud och bra inställning

Idag var det egentligen Lalles tur att träna för Juho men träningen blev inhiberad igår. Väldigt synd, såklart när man väntat på att få åka iväg. Nå vi bestämde att vi åker och hoppar för oss själva istället. Så jag och en annan från Broby stall stämde träff i manegen och byggde ihop lite gymppa övningar. Nova fick åxå följa med, Marie red honom medan jag hoppade.

Och vilken tur att Nova fick komma med. Han var så glad, på ditvägen gick han ordagrant över mig för han hade inte tid att vänta att jag skulle lasta honom, så han gick själv in. Jag höll på att stänga bommen åt Lalle och höll Nova med andra handen då han bara går in och buffar till mig på vägen 🙂 i manegen var han så pigg att Marie var säker på att hon kommer komma ner därifrån…ofrivilligt. Tur hände inte det 🙂

När han lugnat sig och vi just ridit klart fick Nova hoppa lite åxå. Kan vara han var så ivrig för att hindren var framme så ville ju inte göra honom besviken. Kolla så söt han är. Lilla Lisa.❤️

​ 

Lalle var lite spänd före vi började hoppa men efter några skutt hoppade han jätte fint, verkligen fint då man kände hur han slappnade av i ryggen. Han har haft hopp paus sen November och det har gjort gott tror jag. Han tog hindren på ett helt annat vis från stund 1 och är mycket mer självsäker. Han lyssnar när du ber honom ta ett steg till före hindret och han rusar inte iväg efter hindret som han gjorde förrut. Det här är väldigt avgörande för Lalle då hindren blir högre. Eftersom han vill hoppa ganska lågt över hindret så tar lätt frambenen i bommen. Om du inte får honom nära hindret slarvar han. Tidigare har han dragit iväg och själv bestämt när han hoppar av och det såg jag inga spår av idag!

​ 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s