Ny vecka

Och Snart ny månad. Jess!! Nu är den värsta tiden bakom oss, februari är en kort månad och snart är det vår på riktigt. Vädret det senaste dagarna har ju varit fantastiskt. Åkern och terrängen är super att rida på just nu, så där passlit med snö så det är mjukt men inte för tungt! Plan är hård eftersom den är plogad men det gör inget när vi har hö åkern!! Jag har passat på att öva galopp ombyten med både pampas och nova. Med nova har det nog inte gjorts på väldigt länge och det märktes. Han byter ju lätt som en plätt om du byter varv, men på rakt spår och med vart fjärde- femte språng var lite rostigt. Men han hiffa det snabbt och gör det så förbaskat lätt sen när han kommer igång. Men som med allt med Nova måste man jobba sig till det. Med pampas har jag alltid nu som då övat detta och det går rätt bra, lite rusar han och stressar för åt honom har det alltid varit svårt. Men efteråt jobbar han så bra i galopp, det mjukar verkligen upp honom.

Elli och stella har nu haft två månader helt ledigt från jobb, och kommer få ha hela februari ännu ledigt. Sen i Mars skall jag börja rida dom igen. Men före det kommer jag nog få jobba mycket från marken, och ofta, varje dag till en början för att dom skall lugna sig. Nu får dom komma ut ca två gånger i veckan som jag longerar, går med dom el har dom med som handhäst bara för att dom inte skall bli så uttråkade. Varje gång exploderar dom..ordagrant!!! 

Sen då? Va mer finns att berätta? På fredag är det igen Juhos träning med Vinnia. Jag hoppas hennes brunst gått över tills dess. Idag var hon riktigt pisspotta och jag fick rida en god stund före hon blev trevlig. Hon skulle inte skritta i terrängen, och det sluta med att jag skritta halva länken bara för att hon SKA skritta. Till sist tog jag galopp på åkern och hon jobba fint!! Provar nytt bett på henne åxå men vet inte om jag skall hoppa med det el inte..? 

På sidan om alla hästar här hemma har jag varit och ridit en annan häst. Det är en unghäst som jag hjälper rida in. Jätte kiva valack som är hur snäll som helst. Lite lugnare än vad jag är van med här hemma👍 nog märker man att det är fullblod i mina! 

Måste avsluta här nu, klockan blir kvällstall men fortsätter en annan gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s