3.dje Juhos träning

Gårdagens träning passade Vinnia jätte bra och tillika var det jätte svårt för henne. Vi värmde upp på bästa möjliga sätt, det vill säga mycket trav och galopp så hon får jobba bort överlopps energi.Vi jobbade på volt i trav med att minska och förstora volten. Att samla sig är så svårt för Vinnia, el det är tungt men hon kämpa bra. Sen blev det galopp, korta galoppen på kort sidan och förlänga på långsidan. Förlänga kan hon!! OOOhhh hon har så härlig galopp!!! Men att komma tillbaka efter att få sträcka på sig är inte lika roligt. Men duktigt även här. Att korta sig i hörn och i svängar är riktigt jobbigt tycker hon ibland och lägg lite ”näää jag vill inte” på det så stärvar hela hästen. Det gick så några gånger förrän hon sen gav med sig! OCH sen när hon är med DÅ är hon kiva att rida!! Det är då man skulle kunna börja timmen 🙂

Jag väntar på att kunna ta några lite högre hinder med henne! bara för att känna på. Hon hoppar väldigt fint då hon har koll på alla benen! Så synd att Juhos hand inte är bra, annars hade jag bett honom rida henne 🙂

Ida var med mig igen så jag har film att visa! Jag har inte klippt bort nånting förrutom av traven på volten då det skulle blivit så långt.

Jag hoppade med nya bettet för jag ville prova, jag tyckte det funka bra så kommer nog fortsätta med det! Det är en aningen för långt åt henne men jag har beställt ett mindre så byter ut det genast bara det kommer med posten. Borde hinna få det till nästa träning som är om en vecka!

Det är riktigt roligt att träna med Vinnia, det blir vad det blir, det vet man aldrig men det är roligt nu i allafall. Jag är och har alltid varit sån som gillar att börja från början med hästar som inte kan något och jobba mig uppåt. Det är på dom man ser resultaten bäst. Att sitta upp på en färdigt riden häst och vinna är inte min grej. När många undrar varför jag inte tävlar Pampas mera så är det just därför att vi är ”färdiga” Vi har hoppat vårt mål och Pampas gör det bra. Varför skurra runt på samma ställe? Jag får inget ut av att fara runt på samma banor när vi inte kan gå frammåt. Jag la upp en gräns när Pampas var ung och det håller jag fast i oberoende om han kunde klara högre. För jag vill att det skall sluta bra och roligt och med hans självförtroende på topp! 🙂 Jag tycker det är jätte viktigt att rida så att det är roligt, inte kräva mer än du kan klara av el din häst kan. Det är inte värt det då vi inte blir rika på att tävla, tvärtom fattigare! Om du äger en 140-150 hoppare kan jag förstå att man har högre krav men allt under det hämtar tyvärr inga pengar..

Vad mitt mål med Vinnia är vet jag inte. Det finns inget mål ännu. Så alla framsteg är mål just nu!

Annonser

3 reaktioner på ”3.dje Juhos träning

  1. O pampas är ju en perfekt läromästare, han ger har ju hjälpt mig att få självförtroende med hoppande o få känna på hur de ska kännas när ”man gör rätt”. 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s